10
Sepanjang usia 12 & 13 Bulan byk development yg Damia tonjolkan. Antaranya :-
  • Mari mengaji bersama Damia. Sepanjang bulan Ramadhan before Azan Maghrib slalu ade bacaan Al-Quran. Damia punya favorite abang Muhammad Yazid (rasanya ni nama dia) punye bacaan hafazan. Suaranya lunak merdu sedap telinga & sejuk hati mendengar. Saksi kan versi Damia mengaji.

video

  • Selain itu Damia semakin rajin berjalan menolak kerusi. Tapi anak momma nih masih takut2 nak berjalan tanpa berpaut pada benda. Heeheheh takpe sayang.... slow2 yek.

  • Yang paling best lagi Damia suka makan sendiri dah. Sejak ada pinggan Barney ni, Damia tak moh momma suap lagi. Degn makan sendiri, Damia suka mengexplore butir2 nasi & lebih expressive selera makannya. Tak caya tengok gamba2 kat bawah nih. Geram kan.


Post a Comment

asmieyra said... October 20, 2009 at 4:38 PM

sukanyer kiter ngan kelatah damia ni sis... petah jer dia.. sejuk hati yer kecik2 dah ikut org ngaji... damia kira butir nasi yer... bila nak habis sayang?

Ummu Ibtisam said... October 20, 2009 at 10:14 PM

Salam. tak tahu nak tinggalkan pesan kat mana :-). saya dapat link blog ni dari sarakids. saya sedang ,mengandung 19 minggu dan menyusu anak sulung (1 tahun 3 bulan).

Intan said... October 20, 2009 at 10:26 PM

Sihat mummy peknen? Tak sabarnya nak ngandung balik ni...hu hu...dah mcm "ngidam" lak nak go through 40 weeks of pregnancy tu...he he.

Alaaa damia sayang...spi pinggan pon nak mkn ke sayang :)

Pandai dia mkn ye spi habis laminate flooring mama dia...ekeke.

P/s: Join tau my giveaway kay :)

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said... October 21, 2009 at 6:22 AM

hamboi..berianye makan. ni boleh join geng makan dlm talam ni.

cute aje dia ramas2 the food & hala ke mulut.

UmmiRosma said... October 21, 2009 at 9:13 AM

So adorable..and I like the way she enjoys her meal. I like the barney meal set. If ever my kids see them..mesti nak punye...hheee


*Salam perkenalan jugak*

Momma Mia said... October 21, 2009 at 3:34 PM

[To Asmieyra] geram kan. video tuh tak jelas sgt mulut dia masa ngaji. Kalo tgk kat camera geram jer tgk mulut dia masa ngaji.

Momma Mia said... October 21, 2009 at 3:37 PM

[To Ummu Ibtisam] Thanx dear sb drop by miakididdiles. Kite seclub. Wah teruja with ur BF journey. MommaMia dah put under one of my inspirasi BF. Keep sharing dear!

Momma Mia said... October 21, 2009 at 3:44 PM

[To Intan] Thanx for ur invitation giveaway. Tgk mencari idea utk costume. Selamat ulangtahun ke-6 Intan. MommaMia doakan Arissa cepat dpt adik. Amin!!

Momma Mia said... October 21, 2009 at 3:45 PM

[To Mama Miya] ber-ia kan. kalo tak buat gitu, dia tak mo mkn sgt. masa tuh Damia asyik kene demam on-off jer... sampai selera kurang

Momma Mia said... October 21, 2009 at 3:50 PM

[To Ummi Rosma] Thanks drop by @ miakididdles. Nice knowing u dear.

 
Top