2
  • Sepanjang usia 14 Bulan anak momma nih semakin bijak-bijak. Nak tau sbb apa??! Ha uols saksikan ler telatah anak dara momma ni. Sejak nk dpr adik nih Damia semakin faham apa yg org cakap & suruh. paling best she always like to call MOMMA!!! Pantang tak nampak momma mula la cari & panggil momma. Sanggup cari sampai atas. Nak masuk toilet pun susah skrang... hehehe... Cukup jelas & kuat panggilan dia... tak puas dengar. Cuma everytime momma tak sempat nk rekod.
  • Damia juga semakin pandai berposing & bergaya. Tengok la kat bawah tuh...

  • Alwiz excited & enjoy tiap kali mandi kolam besar mahupun kecik. Now pandai tarik kolam pink tuh & tunjuk pintu. Ajak kite bawa g mandi kat luar la maksudnya...

  • Enjoy reading very much. Tak suruh pun kekadang dia amik inisiatif sendiri. Pastu baca kuat2 dlm bahasa dia. Sooo cute & comel uolsss...

  • Semakin lasak everytime makan kat luar... suka naik atas meja & tak reti duduk diam. Duk kerusi baby pun tak bleh lelama sgt.


  • Yang paling tak tahan bila Damia mengamuk dgn nenek minta teddy bear after tgk dlm buku. Nasib baik teddy momma lis bg masa Damia newborn ada jadi penyelamat. Kat bawah ni aksi Damia after momma belikan teddy bear baru... teruja sungguh waktu tgk teddy tuh. Walhal masa tuh tgh tido. Tetiba bangunn & senyum2. Macam tau2 jer momma ada suprise utk Damia. Muuuuaahhss sayang! We luv u!!

  • Damia juga sudah pandai berkata-kata. If nk sesuatu she will says " ma, nak tu...". Selain tu Damia akan buat sign tunjuk apa yg dia nak.
  • Yang agak menguji kesabaran, now Damia susah nk tido malam. Asyik nak main jer. Pandai tekan DVD player utk pasang CD Barney cuma tang letak CD masih tak betul lagi. So far b4 tido mesti at least layan CD Barney or CD Upin & Ipin baru bleh tido.
  • Selain tu, Damia skrg dah fully on FM, tak mau nenen momma. Biler bagi, dia cuma tersenyum jer & isap sket, pastu ckp dah! Lain kah rasanya skrang? Mungkin ke??? Takpe ek syg nnti lepas dpt adik kt sambung prj nenen ASI ek. Damia minum Mamil Gold. In 1 week 1kg, kekadang 5 hari jer 1 kg tuh.

Post a Comment

Intan said... November 18, 2009 at 4:55 AM

Wah wah makin pandai bergaya lah damia skrg...so cute & rugged!

"Pool" sebijik mcm arissa punya...he he...perangai pon sama cukup suka kalo nampak benda tu coz dia tau nak main air and balls too :)

P/s: Tahniah azlin dapat no 1 tuuu mummy ayu nya contest ;)

Momma Mia said... November 18, 2009 at 11:27 PM

[To Intan] Congrat to u & Arissa too...menang mummyAyu giveaway.

Damia skrang panjang akal dgn Pool tuh. Dia bubuh bantal & buat tempat baring2 sambil tgk Barney depan TV...

 
Top