11
kredit to norita (edits here and there) & cery!



Jom lihat demo bagaimana lecithin berfungsi dalam memecahkan lemak dan seterusnya menurunkan berat badan...... untuk info apa itu Lecithin rujuk SINI

inilah gambar yang ibu snap untuk tatapan semua.

Mula-mula, ibu tuangkan minyak ke dalam gelas yang berisi air. Seperti yang kita sedia maklum bahawa minyak mempunyai ketumpatan yang lebih rendah dan ia sama sekali tidak akan larut di dalam air.

Pandangan dari sudut sedikit jauh.
Ibu cuba kacaukan minyak tersebut dengan air namun hasilnya molekul minyak akan tetap bersatu semula.
Kemudian, ibu pecahkan 2 biji Lecithin di dalam gelas tersebut.

Setelah dikacau, inilah hasilnya.
Molekul minyak kelihatan terurai.
Apabila keadaan ini berlaku, minyak atau lemak di dalam tubuh lebih mudah disingkirkan. Ini baru dengan 2 biji Lecithin..kalo lebih cemana yer?. ..kalau ikut kan, sehari perlu ambil 6 biji...

Lecithin sangat membantu dalam program pengurangan berat badan kerana sifatnya yang boleh memecahkan lemak. LEMAK DALAM BADAN kita ni umpama butter.. cube pegang butter tu.. susahkan butter tu nak pecah or cair gitu jerr. kan?.....jadi bila kita mkn lecithin ni..ia membantu memecahkannya.... yahoooo....Namun kita perlu pastikan kita mengambil fiber dalam diet menu harian agar proses pembuangan lebih lancar.Lecithin selamat diambil oleh ibu yang sedang menyusukan anak dan mereka yang khuatir dengan masalah kolestrol.
 
 
Jika anda adalah antara golongan yang prihatin dengan kesihatan anda.. buatlah pesanan sekarang..  

Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Post a Comment

senandung hatiku said... November 13, 2010 at 1:28 PM

em..menarik ni..tp kalau BF boleh ke mkn lecithin ni?

nina syakina said... November 13, 2010 at 3:24 PM

wahh... bestnyer produk nihh... tp rasa mcm tak mampu jekk nk beli... huhu... tunggu keje dulu... ngee

Zaidah said... November 13, 2010 at 4:04 PM

momma klu BF bleh makan ker....

Momma Mia said... November 13, 2010 at 6:17 PM

@ senandung hatiku & Zaidah - pengambilan lecitin tak ganggu penghasilan penyususuan. always check & balance ... utk up kuantiti susu always tgk checkilist demand Vs supply + minum air byk..mkn seimbang,rehat ..doa doa doa... tak sume org bdn sama...

Momma Mia said... November 13, 2010 at 6:19 PM

Nina - tak kerja pun boleh beli. Ada trial pack utk 60 biji dgn harga rm20.. cukup utk 20 hari if amik 3 biji satu hari...berminat contact ek...

Mamy Bee said... November 13, 2010 at 7:06 PM

Erm best ni. .mcm produk amway jugak yea. .tp amway mahal sket. .

me n de alisha said... November 14, 2010 at 10:43 AM

saya berminat lah, kalau self pickup kat mana yer?? Mungkin hujung bulan ni leh beli :)

Momma Mia said... November 14, 2010 at 11:43 AM

@ mamy Bee - Berminat? Amway tiada trial pack. Kami menyediakan trial pack 30 biji dgn harga rm15. So if nk tgk hasil yg optimum, bleh cuba 1 botol (180 biji) RM42 (15% member priced)

Momma Mia said... November 14, 2010 at 11:44 AM

@ mama alisha - u stay maner ? boleh jer nk self pickup. email me ur details location and prefered locaton nk jumpa kt adjust nnti. jgn lupa bg ur phone no skali ek

me n de alisha said... November 14, 2010 at 8:45 PM

boleh lah, saya nak order one bottle lechitin RM42, detail saya email Momma Mia yer :)

rajalilsi said... May 12, 2012 at 10:51 AM

tlg email saya detail rajalilis@gmail.com. saya nk order

 
Top