5

As salam to gorgeous supermommies, Semoga hari ni lebih baik dari hari-hari sebelumnya... ingat anda yang PILIH untuk menjana hari anda!!

Hari ini dah 31hb Oct 2011.. maka genaplah sudah perjalanan penyusuan lil genius Dzakirah dengan susu ibu sepenuhnya 1 tahun 6 bulan 4 minggu 2 hari... 


Huhu orang biasa masuk bulan dah cerita tapi kami baru nak cerita kan... There is a reason why... Normally bila dah capai jer MASTER Degree 1 tahun 6 bulan, yang menentukan kejayaan sebenarnya adalah bila kita melalui fasa 1 tahun 6 bulan itu sendiri... Alhamdulillah kami berjaya... its not easy but alhamdulillah dengan izinNya... Esok fasa baru bermula utk 1 tahun 7 bulan... Ada 5 bulan lagi kami perlu bertahan dalam menjayakan misi penyusuan kami... Doakan kami berjaya. Tuhan sahaja yang dapat membalas segala doa anda itu...

Percaya lah terlalu banyak yang ingin kami kongsikan dengan anda terutama ibu-ibu baru mahupun ibu-ibu yang sudah ada anak demi menjayakan perjalanan penyusuan anda... InsyaAllah dengan permulaannya entry ini, kalian akan disajikan satu kompilasi maklumat perkongsian pengalaman kami sendiri mahupun pengalaman ibu-ibu hebat diluar sana yang sentiasa menjadi sumber inspirasi dalam perjalanan penyusuan kami. Sesungguhnya kami percaya setiapa pengalaman ibu-ibu yang gigih berusaha mahupun cabaran yang dilalui itu sangat bernilai & harus dikongsikan bersama...

InsyaAllah... Semoga Allah mempermudahkan niat suci murni kami ini. Akhir kata teruskan USAHA + DOA + ZIKIR + ISTIQAMAH... Jangan give up!!
Info BF : The main key to successful breastfeeding is realizing when you need help and then getting it, either by finding out as much as you can online, talking to a lactation consultant or even getting some advice from somebody that you know that has had a good breastfeeding experience. ~ credit to Nik Ha

Post a Comment

nur said... October 31, 2011 at 9:04 AM

tahniah Alin :)
You did it!

CheRus said... October 31, 2011 at 1:49 PM

Tahniah alin..terus kan usaha...sy juga ingin seperti kamu...

Ummu Mujahid said... October 31, 2011 at 4:46 PM

Congrats kak alin!InsyaAllah sya pn sedang on d way dpt master degree 'tu' juga..hehe..insyaAllah..

Bonda Adam said... October 31, 2011 at 5:28 PM

congrats! :)ini yg berkobar2 nka dapat master degree ni..my little aryan baru 3 bulan.. alhamdulillah so far still fully bf.

ummu muhammad said... November 1, 2011 at 9:19 AM

wah dzakirah sebaye dgn muhammad..selamat menempuh phD! semoga sampai ke puncak! ;)

 
Top