0
Setiap orang mempunyai sistem imun yang berbeza. Sistem imun kita ialah bagaimana kita melawan jangkitan kuman dan penyakit. Kadang kala sistem imun tidak berfungsi dengan baik dan dengan itu kita perlu tambahan sistem imun untuk meningkatkan imuniti kita. Beberapa penyelidikan telah menunjukkan bahawa orang di bawah tekanan yang kronik juga boleh mempunyai sistem ketahanan yang rendah. Diet yang tidak seimbang juga satu lagi faktor yang boleh membawa kepada sistem imun yang rendah. Diet yang sempurna dan pemakanan memainkan peranan penting dalam meningkatkan sistem imun badan manusia. 

Jika kita masih kerap demam, batuk mahupun selsema [berlarutan lebih 4 hari] dan pengambilan vitamin C tidak mujarab maka Nutriferon adalah jawapan terbaik terutama pengamal tegar vitamin Shaklee.

Nutriferon "BEST FRIEND" kami sekeluarga semasa travel ke Korea 
bulan Sept 2011 lepas...

Siapakah yang perlu makan Nutriferon?
  • 1. Mereka yang sering sakit dan lambat sembuh.
  • 2. Ibu yang menyusukan anaknya.
  • 3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
  • 4. Mereka yang kerap travel dan kerap ke luar negara.
  • 5. Mereka yang sering stress.
  • 6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
  • 7. Mereka yang tidak boleh telan pil. Nutriferon dalam bentuk serbuk.
  • 8. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
  • 9. Mereka yang ada masalah allergi.
Bagi yang baru mengenali Shaklee, Nutriferon adalah ciptaan Dr Kojima dari Jepun.... ia adalah immune booster. Sangat bagus diambil oleh mereka yang punya masalah antibodi yang lemah, senang sakit dan sakit yang lambat recover.
Boleh diiambil setiap hari, NutriFeron menguatkan tindak balas imun dengan meningkatkan interferon semulajadi badan .
Ianya dalam bentuk serbuk dan disimpan dalam bentuk sachet. Mudah dibawa ke mana-mana. Ia antara vitamin yang kami akan bawa bila travel dan boleh disimpan di dalam handbag sahaja.  Nutriferon "BEST FRIEND" kami sekeluarga semasa travel ke Korea baru2 ni... Alhamdulillah, selepas pulang ke Malaysia, anak-anak tiada masalah kesihatan..

Selain itu, setiap kali demam berlarutan lebih 3 hari, saya akan pastikan saya makan Nutriferon, ini kerana saya yakin badan saya perlukan immune booster. Saya tak amalkan setiap hari kecuali waktu tidak sihat dan travel sahaja. 

Ini antara vitamin wajib ada dalam rumah. Saya bekalkan pada anak-anak saya 1 sudu kecil bancuhan nutriferon itu seminggu sekali untuk boost immune mereka, maklumlah mereka bergaul dengan pelbagai jenis orang, terdedah dengan bakteria dan kuman. Saya tak beri banyak sebab khuatir bila kurang air akan buatkan mereka dapat ulser mulut kemudian hari.

Adakala kita rasa seperti tidak perlu tetapi bila dalam keadaan perlu, kita rasa menyesal sebab tak sediakan dari awal. Maka elakkan rasa menyesal kemudian hari, amiklah tindakan hari ini kerana kos mencegah lebih murah dari kos merawat.



Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Post a Comment

 
Top