8
 Bismillahirrahmanirahim...
 

Alhamdulillah sujud syukur kera Allah permudahkan urusan proses bercerai susu kami... kira 1 Aug 2012 bersamaa Dzakirah 2 tahun 4 bulan, kami selamat dicerai susu secara official. Dah lebih dr 7 hari lil Dzakirah tak mintak...  Now she fully on FM ~ Susu Pilihan Sustagen Coklat. Sebelum ni dah cuba EnfaGrow bertahan 1 tin jer... Masuk tin ke-2 terus reject. Pastu cuba sekotak Mamil pun tak berapa nak terima... kene tipu campur sket milo baru nak... Next bagi Fresh milk Good day coklat ... sangat suka... 

Sepanjang proses tolak menolak susu ni, Momma BF lil Dzakirah 2-3x sehari. Pagi, tghari & mlm... in between kalo tak menyusu, favorite dia Vitagen. Now, no more vitagen la, skali skali jer boleh...

Tapi paling menciii kasih dah start beralih arah.... jelesss momma. Tengok ler aksi tak bleh tahan tuh... Sabar jer la momma tengok.... Rahsianya -->> Abah rajin bancuhkan susu utk lil Dzakirah... hahah. Bila offer nak dedek, skarang menggeleng jer. Siap cakap nk susu... maknanya nak botol ler tuh. Argghhhh miss so much our buddy time masa menyusu... 


Dengan berat & rela hati momma lepaskan Lil Dzakirah yer... (";)
Momma halalkan setiap titis susu momma. Semoga Dzakirah menjadi anak yg soleha sihat, ceria & dimurahkan rezeki selalu... sayang momma, Abah & Kakak Mia selalu tau!! Sentiasa doakan momma & abah yer!! Momma sayang Dzakirah.... mmmuaaahh
"Ya Allah, panjangkanlah umur anak kami Dzakirah & Damia, terangilah hatinya, teguhkanlah imannya, bagusilah amal perbuatannya, lapangkan rezkinya, dekatkanlah menuju kebaikan, jauhkanlah dari keburukan.
Ya Allah, kabulkanlah doa kami ini, agar anak kami Dzakirah & Damia menjadi anak yang soleh dan soleha, yang senantiasa taat kepadaMu dan berbakti kepada kedua orang tuanya”... Amin ya rabbal ‘Alamin

 

Post a Comment

Sidratul Muntaha said... August 3, 2012 at 3:30 PM

masih gagal lagi bila dirumah sbb kat sekolah dak ara mmg dah minum dugro coklat
tu pun sbb tgk kawan2 minum.
dia minum
tpi sikit jelah./.
adeh..
cane ni..
lumur colgate dgn ubat yg juai kat kedai india tu belum lagi..

Momma Mia said... August 3, 2012 at 3:33 PM

@ Ayu - tak yah nk lumur2 yang.. doa jer dipermudahkan proses cerai susu tuh

:) all the best dear!!

Puteri said... August 4, 2012 at 2:18 AM

cisss berair lak mata baca entry ni!

teratak hati said... August 4, 2012 at 11:14 AM

Sedih plk time nk brcerai susu..cmne la sy nnti..

thenunu said... August 6, 2012 at 2:39 PM

Ohh.salam kenalan.terharu baca.anak sy baru setahun kelmarin.sy masih mwnyusu.cuma bulan posa ni terpaksa juga bagi botol.tak tahu la macam mana perasaan bercerai susu ni manti ye...

Suhana said... August 6, 2012 at 4:47 PM

anak saya br nak masuk 10bulan minggu dpn.. actually dia dah campo FM ..yela saya kerja.. sedeh bile susu makin skit.. tahniah pada sis yg dpt BF sampai anak 2 tahun.. saya kerja..nak pump pun dah tak ikut time..sedeh..huhu.. anyway singgahla blog saya..rajin2la komen entry saya... saya br je dlm blogger ni.. http://guavasue86.blogspot.com/

Momma Mia said... August 8, 2012 at 5:05 PM

@ suhana - Thanks sis. Salam perkenalan yer... utk meneruskan bf ni minda kena pastikan always +ve tau.. InsyaAllah su juga pasti boleh walaupun dah introduce fm..

Momma Mia said... August 8, 2012 at 5:07 PM

@ Pu3, Teratak hati & thenunu - baca komen uols me plak yg nk berair... yes its not easy after what me & Dzakirah have gone thru sepanjang 2 tahun ++ ni ...

but i'm take it +vely... next mission utk dapatkan adik2 buat Damia & Dzakirah pula :))

 
Top