0
Bismillahirrahmanirahim...

Day 3

Hari ini kami jalan lebih jauh.. tak sah ke sabah kalo tak ke Kundasang, Taman Kinabalu  & Air Panas Poring di Ranau. Perjalanan selama 2 jam sehingga ke Taman Kinabalu & sejam lagi pemanduan ke Taman Air Panas Poring.

 Berhenti rehat jap kat Nabalu kot... tak ingat nama
yang best dapat lihat Puncak Gunung Kinabalu

 Pokok apakah itu ?? Macam loceng bunganya...

 SubhanaAllah rindu melihat gunung Kinabalu ni... 
teringat kenangan menawan Gunung Kinabalu gunung yang tertinggi di Asia Tenggara iaitu setinggi 4095 meter dulu...
Pengalaman yang menguji ketahan fizikal & mental... 
Kalo diberi peluang memang nak naik lagi cuma tak nak turun melalui track... kalo boleh naik bertracking tapi turun dengan heli... ahaksss 
sakit lutut wooo aft turun melalui track sbb kita asyik menahan...

================

Sampai tempat utama yang dituju... Air Panas Poring
Kami banyak berendam jer...
Di Poring, anda boleh melintasi Laluan Kanopi (Canopy Walkway) yang setinggi 41 meter di mana anda dapat menghayati pemandangan kanopi Hutan Borneo Flora. Jika anda bernasib baik, anda akan ternampak hidupan liar yang berhabitat di kawasan ini.  
huhu since momma Preggy abah idak benarkan naik... :(
tak dapat kenang kenangan berhoneymoon di sini... 
lain kali kita datang lain yer anak2... 


 baju swiming akak Damia yang lebih muslimah gitu...

 
 hahah... anak beranak yang hover
tapi memang enjoy
lama juga kami disini

 bilik khas di Poring untuk yang nk lebih privasi...
kene bayor tapi tak ingat brape...

=============

Otw balik singgah bersolat di Masjid Kundasang... atas bukit
lain dah Pekan Kundasang ni compare 5 tahun lepas...
SubhanAllah permandangan sangat sangat cantik dari Masjid nih...
 
 

============

Next semestinya singgah di Taman Kinabalu ... lepak2 kat Pondok Timpohon
Time ni bat hp mama dah kong so mostly gambo dlm hp abah & muksu...


 Bersambung....

Post a Comment

 
Top