0
Bismillahirrahmanirahim...

Day 4

Hari ini dari pagi sampai mlm berjalaaaaan jer... hihi maklum ler esoknya dah nak balik kan.... lokasi pertama dituju adalah Rumah Terbalik @ Tamparuli, Sabah. 


Rate nak masuk sini...


Antara tarikan disini... tuh kereta terbalik...


Inilah rumah terbalik.... Dongengnya ada seorang budak yang sangat nakal tinggal disitu. 
Sebab terlalu nakal habis satu rumah jadi terbalik...
Dalam tu tak bleh amik gambo... Semua dalam rumah tu terbalik kecuali 3 benda
Aircond, Cermin & CCTV...
hahah so unik...
Nak g toilet dalam tuh pun boleh dengan syarat anda perlulah menterbalikkan diri anda...
hahaha ada sanggup...

Ni versi lil genius Dzakirah... bunga terbalik hihihi...
ole2 rumah terbalik T-shirt Upside Down
Ngamuk nak terus pakai... layan jer
 

====================== 
Next singgah jalan-jalan menyeberangi Jambatan Gantung Tamparuli 
yang lagu famos Masha tuh... ahaksss
aksi kami dlm camera lain tapi sebagai bukti sampai disitu... inilah
Cuaca sangat panas waktu tuh...
 

================

Next amik udara segar di tepi pantai... nama tempat tak ingat...  
Best sangat udara segar... Layan jer la ek... 



==================

 Lepas lunch di Warung Cikgu, sambung jalan lagi ke Pantai Universiti Malaysia Sabah (UMS)


Tahu ke korang dalam UMS ni ada Aquarium & Muzium Maritim ??
Macam2 kisah sejarah & hidupan laut ada situ antaranya citer sang belangkas... sapa tak pernah tengok tu la belangkas... ada kecik & besar... 
fyi betina yg besar & jantan yg kecik... 
Ada juga diver yg hover disitu.. :) 


Ni rate & Waktu lawatan ke situ...

 

==============

Its shopping time... maner lagi kat pasar filipina ler. 
Pandai anak2 buat hal masing2 sementara mak-mak bershopping


================

Lepas Shopping Solat kat Masjid Negeri Sabah, Kami ke Perdana Park untuk rehatkan minda dengan muzik2 kitaro, Mozart dll sambil layan pertunjukan air pancut


 
 Babak2 yang mitahali & yg rajin melayan aksi anak2...

===========

lepas dah tenang terus pulang ke rumah utk celebration bufday 
Tuan rumah + anak2 buah yg lahir Mar-Apr (Ira, Rayyan & yaya)

 
 
Orang baca doa dia nak jilat kek tu pulak... tempting sangat ler tuh...

ummmhhh yummy ... delicious

Begitu perjalanan percutian family kami ke Sabah... buat kengkawan yang nk ke Sabah Aug nanti, bleh ler suh Shalee bawak korang ke situ.... Esok flight kul 10 pagi buat mak abah & family johor & kami kul 2 tengahari...

Alhamdulillah atas rahmat & rezekiMu Ya Allah. Kami selamat pergi & pulang... :)

Post a Comment

 
Top