0

Rabu, 20.08.08 - Hari ni Damia admitted kat ke DEMC sbb Jaundice. Sebak hati Mama biler ayah beritahu bacaan Damia tinggi sangat; 342. Tu sebab kene tahan kat spital. Patut ler hati mama rasa tak sedap hati biler Damia nak g spital pagi tadi… sob…sob..sob.. sedihnyer Mama. Mama rindu Damia.


9.00pm, Mama ikut ayah dgn nenek & atok menjenguk Damia kat Bilik Rawatan Kanak2. Dari luar Mama terdengar suara yg biasa Mama dengar…Anak Mama menangis… menangis teresak2… semakin lama semakin kuat… mengapa tuh??? Ya Allah, sedihnyer hati Mama biler melihat Damia… ada 3 buah lampu Phototeraphy di kiri, kanan & bawah Damia. Damia tak berbaju cuma pempers jer yg menyaluti tubuh Damia… Damia seakan2 menggelupur… Mungkin kepanasan dek lampu di bawahnyer tuh kot… Ya Allah, selamatkan anak ku Ya Allah… Mama tak tahan sebak & sedih…. sob..sob..sob… Tak sanggup mama lihat Damia melalui saat2 tuh… Ayah cakap Damia kene ade dibawah lampu tuh utk 18 jam utk kurangkan demam Damia. Ya Allah ade 12 jam lagi… Kesiannye Damia…


Khamis, 21.08.08 - Pagi2 lagi mama bangun sediakan perahan susu utk Damia & suh ayah gie anta kat spital utk Damia. Mcm ler anak mama… sob sob sob… Ayah kata Nurse dah amik darah Damia utk test. Tunggu keputusan doktor.


5.00pm, Mama, ayah dgn nenek & atok gie jenguk Damia kat Bilik Rawatan Kanak2. Cian atok & nenek tak dapat masuk. Damia dah tak nangis, tapi masih ade satu lampu Phototeraphy di atas Damia. Ya Allah, ciannyer anak mama.. nampak penat sgt, letih… mungkin penat menangis kot smalam. Nurse bgtau kami good news that bacaan darah Damia dr 342 dah turun 178…. Alhamdulillah… TAPI… doktor kata Damia tak leh balik lagi sbb bacaan Damia turun mendadak, so dorg nak monitor 1 mlm lagi tengok bacaan tu naik or turun lagi ke tak… Kul 12 mlm nanti nurse akan tutup lampu Phototeraphy. Esok pepagi dorang akan amik darah Damia & test lagi. Kalo tak naik lebih dr 200, then Damia leh balik umah… Macam leh baca jer Nurse Sharifah yg mama nak pegang Damia. Sebak ati mama biler Nurse kasi Mama dukung Damia. Tuhan shaja yg tahu rindunye mama dengan Damia… Pastu Mama + Ayah & Damia spent masa together2 kat bilik khas… mmmuuaaaahhssss mmmmuuuaaaahhhh anak mama…. Rindunyer… Cepat baik ek sayang!!!


Jumaat, 22.08.08 - Kul 11pagi kami bertolak ke DEMC utk mengambil Damia. Alhamdulillah Damia dah leh discharge. Bacaan darah Damia pagi nih 132. Tak naik lagi. Ya Allah, syukur alhamdulillah… After 1 week Damia kene jumpa doktor lagi utk check-up.

Semoga Damia akan sihat & ceria selalu! Mama & Ayah sayang Damia

Damia after discharge from DEMC Hospital


Post a Comment

 
Top