9
Kalo dulu segala ikan daging ayam di ketepikan untuk bagi peluang EBM bermastautin dalam fridge 2door kali nih EBM pula di suruh pindah keluar masuk ke chest freezer... ini bagi memberi laluan kepada ayam daging untuk persiapan juadah hari raya. Makanya last Sunday, operasi penyusunan EBM dilakukan. Mulanya sekadar ingin pindahkan all stok Aug to chest freezer tup tup tengok freezer dah penuh ais so aktiviti defrost terpaksa dilakukan. 

Alhamdulillah walaupun berpuasa milk supply tetap maintain sama cam before puasa cuma kerajinan mengepam menentukan segalanya... since waktu bercuti panjang momma ada sedikit lalai & leka, Bulan Aug stok EBM lil Dzakirah adalah...


  • 18 storage bag x 10oz = 180oz
  • 22 botol x 5oz = 110oz
  • Total = 290 oz
 Syukur sesangat. Thank you Allah.

 Tulang belakang yang selalu support momma dlm aktiviti penyusuan

lil Dzakirah juga turut membantu... tolong tengok momma susun ebm

Stok-stok yang dipindahkan dan disusun semula bagi memberi laluan kepada stok baru

Stok-stok yang telah disusun semula

Alhamdulillah selamat sudah proses pembersihan & penyusunan
Masih ada ruang untuk stok Sept masuk

Since kita bakal menyambut lebaran & bercuti panjang, peringatan from INTAN AZMIRA menjadi panduan untuk momma. Semoga kalian juga dapat mencontohi beliau
Pesanan buat kawan2 seperjuangan, kita ni dah nak raya, kompom cuti lama kan...cuti2 jangan malas mengepam..intan yg dah hampir 11 bulan mengepam ni, masih mengepam sekurangnya 2kali sehari, paling banyak 4kali sehari..makanya...rajin2 yer kawan2...mind setting penting..susu sentiasa ada walau dimana jua berada dan dalam apa jua situasi dan keadaan..hihihi
"Selamat Hari Raya & Maaf Zahir batin"

Post a Comment

Zaidah said... September 7, 2010 at 8:41 AM

tak lama lagi rayakan...so memang kena jugak perah walaupun sekali dua...klu tak susah nak maintain...

Intan Azmira said... September 7, 2010 at 8:55 AM

eh!! tetiba nampak nama saya..thanks mommamia sbb ingat kat kita. salam lebaran buat kalian sekeluarga

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... September 7, 2010 at 9:15 AM

wahh merianye
alhamdulillah...

alin,
"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, SEKIRANYA SEPANJANG KENAL DLM ALAM MAYA NI TERSALAH BAHASA N TERSALAH KATA..AMPUN MAAF DIPINTA.."

lydzar said... September 7, 2010 at 10:07 AM

meriah sangat stok susu dzakirah..alhamdulillah

harap2 rezeki utk anak ke3 sy nnt pon mcm ni..doakan la sekali ye :)

btw, sudi-sudilah amek kad raya dari kami kt blog saya yer. Salam Aidilfitri

izzahazfar said... September 7, 2010 at 10:35 AM

SERONOKNYER TENGOK SUSU DISUSUN CAMTU..SANGAT RAJIN..MMG KENA TIRU NI...

EiJa ZaQuaN said... September 7, 2010 at 10:37 AM

wah..byknye stok..bestnya.., hehe damia bznya tolong momma dia..

Slmt hari raya..Maaf Zahir & batin dr eija&family..:))

Little Tots Journey said... September 7, 2010 at 11:07 AM

Seronok tengok stok u...sedih jugak..sbb stok i tak macam tu..sekali pump..3 o 4 ouns jer..pump 3x kt opis..rumah direct feeding..makan shaklee...stok i hari ni pump.. esok habis..itupun campur sket formula..tapi i redha..

MuzZz said... September 8, 2010 at 9:56 AM

Wow..kagumnye tengok susu bersusun..macam kat kilang susu lak..hehe..2nd bb nnt nk berazam buat cam ni la..

kayzie said... September 8, 2010 at 11:46 PM

Wah syiok tgk susu yg bnyk tu..terbakar ni..hehe..tul tu jgn abaikan sesi pam..serik dah..selamat hari raya tuk
sis n family

 
Top