18
Alhamdulillah tanggal 21 June 2010, kami telah berjaya mendapatkan sebuah bilik untuk dijadikan Nursing Room. Untuk info, buat waktu dan ketika itu ada 5 mommies yang "pengepam tegar"...

Thanks to Pn HR yang approved permohonan kami and thanks to Mazatul for your effort to apply with HR Manager... Maklum ler bilik korang dekat... Jom layan apa ada dalam bilik Nursing Room kami.

Ni pot mengepam momma... 
yang hujung skali tuh...ada nampak bag penyusuan momma??

Ni tempat "bestfriend" kami...
Buletin board for update penyusuan or any info motivasi untuk up kan aura mengepam

Ada jam comel dan cermin
penting untuk memastikan kami tidak berpoye-poye terlalu lama disini...

Ni DOA untuk penyusuan. Setiap kali masuk kat sini mata akan menginggah
Its so special sebab hasil kraf tangan Damia and momma tau!!
Tak cayo cuba tengok kat bawah tuh...

*
*

Mula-mula 1_sediakan bahan-bahan yang diperlukan
pastu 2_koyakan kertas ikut citarasa
pastu 3_koyakan lagi kertas ikut citarasa anda lagi dan lagi

 3_mula menampal
4_Boleh juga letak gam dijari comel anda tuh

Tadaaaa...
Inilah hasilnya
Cantik kan Damia buat?!

Post a Comment

BIONIC WOMEN said... September 27, 2010 at 3:07 PM

wahhh..bagusnya office momma sediakn bilik nursing..nak keje kat situ jugak lah momma leh ker?

Momma Mia said... September 27, 2010 at 3:09 PM

Boleh!! ada vacant apa..cuba la try...

AshAnas said... September 27, 2010 at 3:34 PM

bestnye ade nursing room gini... n sgt comel hasil kraft damia.... (",)

lydzar said... September 27, 2010 at 3:36 PM

seronoknya ada office yg supportive bab2 bf ni..ada peti ais sekali tak dalam tu?

~ As ~ said... September 27, 2010 at 3:40 PM

wauuu kagumnya... seronok la mcm ni...

EiJa ZaQuaN said... September 27, 2010 at 3:51 PM

wah selesanya nursing room dia..kalo opis ni nak pump kena pump kat surau jerk..

Yaati Nor said... September 27, 2010 at 3:58 PM

saya pun rs nak mintak kat hr saya bilik nursinf ini la..bestnya..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... September 27, 2010 at 4:42 PM

bestla.. kat sini sorok2la bawah meja

Dayu said... September 27, 2010 at 4:51 PM

wah serronoknya
kat opis ni surau je lah
tak pun duduk bawah meja..selalu bwh meja je
malas nak gi surau
tak selesa

f a i z a h 's said... September 27, 2010 at 4:53 PM

bes sgt jeles! kak alin keje kt mana ek? nk apply keje situ gak la semata2 nk nursing room! haha... :D seronok...kkdg environment +ve gini memaenkan peranan gak kn? ada member yg pumping gaks...oh! alangkah indahnye hidup ini (-_-")

Momma Mia said... September 27, 2010 at 4:53 PM

Actually bilik tu bersifat sementara... Tapi tak kisah la asal ada, janji selesa. Buat masa nih no Peti sejuk... ada sesiapa nak sponsor... heheh!!! Aktiviti mencuci still kene g ke toilet yg berhampiran.

Dayah said... September 27, 2010 at 8:46 PM

wahhh..dah dpt tengok nursing room momma..sungguh cantik dan ceria..bersemangat bila nak mengepam..hrp byk lagi ofis yg ikut jejak langkah ni..

ashra said... September 28, 2010 at 7:23 AM

salam..
boleh emailkan sy tak doa dan zikir penyusuan tu..saya cuba enlarge,tapi,tak jelas..
thanks ya..

nn.ashra@gmail.com

Zaidah said... September 28, 2010 at 10:23 AM

momma mia ade kerja kosong tak kat situ...sebab bestlah siap ade nursing room lagi...jeleslah...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... September 29, 2010 at 9:14 AM

wahh,,cantiknye ade nursing room..
sy guna surau aje..if nak tempek2 maklumat susu kang depa cakap ape lak..almaklumler..sy sorang je pompuan kat sini..uhuhhu yg lain semua lelaki!

pandai ye kakak buat tu..cantik..kolaj la tu eh? :-)

Qistina said... October 7, 2010 at 8:22 PM

seronok nyer bilik ni...ofis saya guna surau jer...x der bilik khas...basuh botol kt pantry...saya sorang jer mengepam...member yg baru lepas besalin dan seangkatan saya x pam...anak nyer lebih kepada fm..

IRMA WIRDAYANTI said... September 6, 2012 at 7:42 PM

bestnya ada nursing room...opis mana ni??kt tmpt keje sy (spital) xde sediakn bilik/tmpt utk pam susu...prihatin btol majikan akak kn..

Momma Mia said... September 7, 2012 at 12:19 PM

@ Irma - Ni berkat usaha ibu2 bersatu & mohon dgn majikan. kebetulan masa tuh ada lebih dr 6 org ibu menyusu... kini walau tak ramai ia tetap membantu ibu2 yg lain juga...

propose ler. buat surat hantar pd majikan. kumpulkan geng2 menyusu yg lain...

 
Top