9
Sejak Masuk 2 tahun nih banyak perkembangan terbaru yang Damia tonjolkan... Macam-macam pe'el, aksi & ragam ditunjukan. Semakin hari semakin geram momma dengan Damia nih tau!!! Selain rasa nak gheget-gheget, terasa cam tak mo jer gie kerja bila tengok Damia ni. Rasa cam nak duk rumah & main bersama dia & lil Dzakirah. heheh... emo jap

PENYAYANG 

Paling utama, Damia teramat sayangkan lil Dzakirah. Sudah beberapa kali terjadi. Bila tengok aksi baby kene culik atau direbut-rebut tak kira ler kartun atau orang betul, dalam TV dia akan menangis and mencari Lil Dzakirah. Ada tuh dia siap lari cari  dalam bilik for lil Dzakirah & duk sebelah adiknya, takut adiknya pula diambil orang.


Setiap kali bangun tidur juga dia pasti akan cari lil Dzakirah. Kalo tak nampak pasti akan menangis. Memang cengini ker mommies ? kalo sesiapa ada anak adik & kakak?? Terharu ada gembira pun ada dengan ketulusan kasih sayang Damia dengan lil Dzakirah nih.


PENGACAU & PENGHIBUR 

Setiap kali lil Dzakirah menyusu dengan momma, Damia pasti akan join kacau lil Dzakirah menyusu. Dia akan panggil lil Dzakirah. Si adik pulak pantang akak Damia panggil mesti nak tengok muka kakak dia. Bila lil Dzakirah respon, Damia sangat ler suka & akan suh adik dia menyusu semula. Tapi lepas tuh dia akan panggil lagi lil Dzakirah... Begitu la selalu. Geram pun ada, tapi layan jer aksi dak dua orang tuh... kekadang klakor jugak. 

Keakraban mereka jelas terserlah tau...
Semoga kakak Damia sayang & jaga adik Dzakirah selalu
Jangan gaduh-gaduh tau bila besar nanti!!

PEMINAT FANATIK BEN-10 

Aci ke girl-girl minat BEN-10??! tapi tuh la Damia. Asyik nak ten jer. Terpengaruh dengan anak my sister yang boy. Damia ni cucu perempuan sulung dalam family momma. Jangan tak tau Damia pandai buat aksi Ben-10 bertukar tau. So far Damia dah ada baju tido Ben-10 hadiah dari Mama Yanti. Anak mama Yanti si Helmie dari tak kenal Ben-10 terus jadi peminat Ben-10 sebab terpengaruh dari Damia... Bayangkan ler!!! Setiap malam nak baju ten... sampai momma terpaksa basuh baju tido tuh lepas mandi  pagi  sebab nak pakai baju ten setiap hari... Ini lah Ben-10 punyer pasal.

Berposing dengan baju Ben-10

PANDAI BAWA DIRI & BERKAWAN

Tak padan dengan kecik, Damia ni pandai bawak diri & pandai cari kawan. Biasanya kalo jumpa orang yang ala-ala sebaya pasti Damia akan buat kawan. Bebudak lain pun selalu suka nak berkawan dengan Damia sebab dorang kata Damia comel... bam bam... dorang geram!! hehehe...

Bermain galah panjang semasa beraya di Mersing

 Damia bersama kakak Yaya...
Semua kata Damia ni klon kakak Yaya masa kecik
So dah boleh bayang cane Damia besar nanti...  iyer ker??
 
DAH PANDAI POSING DEPAN CAMERA

Skarang nih kalo suh smile depan camera Damia pasti tak menolak provided mood dia ok ler... Siapa geram tengok gambar-gambar bawah nih angkat tangan??!!

 Suka makan ais-krim sejak dapat buku dari Noi ari tuh

Sangat ler pemalu orangnye tau...
 
 Nampak soleha tak Damia???  Doakan Damia menjadi anak yang soleha yer!! Amin!
Masa ni Damia request nak pakai tudung ni sangat-sangat

mmmmmmuuuaahhhhsssss...
Terima kaceh doakan Damia!!

Post a Comment

Ummi Salsabila said... September 29, 2010 at 8:29 PM

damia, you're mom big girl!
mia kakak yg penyayang.terharu tgk loves shown bet budak2 ni.:)

mommy icha said... September 29, 2010 at 9:00 PM

alahaii alin, sweetnya.. memang terharu campur happy tgk damia begitu penyayang (^_^)

puterihannan said... September 29, 2010 at 10:13 PM

comelnya damia... ada bakat jadi kakak mithali... :D

mila.ibunajihah said... September 30, 2010 at 8:35 AM

so adorable la damia ni....terharu nye bila baca pasal dia carik lil dzakirah tu..takut adik dia kena ambik ye..kakak penyayang.. bagus.. =)

Wansteddy Tales said... September 30, 2010 at 9:53 AM

part sama Damiamu dan Damiaku alin:

1) suka posing (sengih2 teleng2 kepala)

2) peminat ben 10 (payah2....)

3) suka berkawan (xkisah sapa2 je dia bantai peluk abang kakak melayu cina india mmg xde prejudis punya budak hahaha)

4) pipi bam2

5) rambut kinting ikal

6) pengacau (macam2 kes nakalnya)

pasni leh buat senarai panjang dlm entry baru pulak kui3

lydzar said... September 30, 2010 at 10:06 AM

maybe sbb jarak umur dorang dekat, tu yg mmg nmpk sgt si kakak loving kt adik.

same goes to my kids. kalau sorang takdek kt rumah (papa bawak ke kedai) mmg yg lagi sorang boring je.

tunggu nnt dzakirah pandai jalan, lagi terharu bila tgk si kakak pimpin tangan adik. mcm tu la perasaan sy bila tgk hannah dan hadif..so sweet of them :)

BIONIC WOMEN said... September 30, 2010 at 12:48 PM

sweetnya dami ngan dzakirah..
bilalah dhiya boleh dapat adik nih..nak tengok dia main ngan adik

EiJa ZaQuaN said... September 30, 2010 at 1:39 PM

sweet sgt damia..btol2 sygkan adik dia..wah peminat fanatik ben10 rupenye..mmg damia ni pndai btol posing depan kamera..

my son zaquan xde adik..tp mmg sygkan bdk2..kalo dia jupe sepupu dia bkn main lg..asik cium jerk..hope..bila dia dpt adik nnti..dia akan sygkan adik dia jg mcm damia sygkan adik dia.. :))

~ As ~ said... October 1, 2010 at 12:33 PM

ooohh rambut sama ngan Azam eh Damia ni...ehehehe...kenteng lah..

 
Top