6
Subhanallah... 
Jadikan renungan ... marilah kita mencontohi teknik menyusu nih sedaya mungkin...InsyaAllah moga mendapat keberkatan dari Allah s.w.t. Thanks to Azian for great sharing...
Seronok sangat dapat balik kampung raya cina hari tu… paling seronok bila dpt info dari my mum... My mum bitau dia ada tgk rancangan TV (x pasti “Tanyalah Ustaz” or Al-Kuliyyah or …he3 dia tak ingat).. tak pelar yg penting content.
Ada seorang mother ni dia hntar ank dia hafal quran, amazingly budak tu hafal within 1 month je..Ustaz pun pelik tak pernh dia jumpa budak sehebat tu. Ustaz tanya how mother tu didik ank dia…. Puas lar mother tu pikir..pikir punya pikir..akhirnya dpt jawapan..best giler jawapn dia..

“Setiap kali sebelum breastfeed saya mesti amik wuduk”…..  subhanallah hebatnya…

so kawan2 bukan susu ibu sahaja yg hebat, tapi teknik menyusu tupun mampu mempengaruhi jiwa dan sahsiah ank2… best dgr cerita ni..jd satu muhasabah yg baik dlm diri.. cukup hebat ke aku utk melahirkan ank yg hebat…
utk Umar n little Sumayyah, doakan ibu jd hebat utk didik kalian menjadi hebat..perjuangan kita dlm penyusuan susu ibu perlu diteruskan..ayuh anak2 ibu..berusaha!!!!
 Ya Allah .. 
Engkau berikan aku kekuatan, kesabaran dan kesihatan yang baik
utk mendidik anak-anak ku menjadi anak-anak yang hebat di dunia dan akhirat...
Amin!

Post a Comment

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... March 16, 2011 at 10:44 AM

hebat kan?? pernah baca kisah ni kt blog along azrina..
subhanaAllah..mampu ke kita buat cam wanita itu ye?

eima said... March 16, 2011 at 10:47 AM

next baby nk kena kuatkan semangat .. tak leh patah semangat cam dulu bila 1st baby tak mo BF ...sedey

~ As ~ said... March 16, 2011 at 10:56 AM

klau mcm tu lepas solat isyak kena jaga wudhu time nak tidurkan anak sambil BF tu ...

Brilliant Marjan said... March 16, 2011 at 11:22 AM

info menarik tuk sy.. =)

Fathiha Fadzli said... March 16, 2011 at 2:16 PM

subhanallah....sungguh thoughtful ibu itu...thanx for sharing this great tips alin :) kite kagum tgk ebm awak..banyaknyerrrrr :)

Ummi Salsabila said... March 17, 2011 at 10:17 AM

subhanallah..dgn bf dlm wudhu dlm membina sahsiah anak..masyaAllah.

 
Top