15
Anak oh anak...
Kejadian last Friday 4 March 2011, 1.30am ~ 3am

 Tadaaa
Hasil picassa Damia menggunakan marker pen utk label botol susu momma
Cantik kan??!! tu tak termasuk bahagian perut, bontot, leher yer...

Cik kreatif kita...
Kena ada gak touch-up kat muka sendiri baru bleh geng dengan lil Dzakirah

Perlu juga ada final touch ke body sendiri
sebab idea kreatif mencurah-curah bagai air hujan...

Sesi meminta maaf after selamat "dicuci" oleh momma

Sewaktu kejadian momma sedang diulik mimpi. Mujur terjaga dari lena selepas diganggu dek dekahan tawa si lil Dzakirah. Kalo tidak tak tau ler... mahu muka momma pun menjadi mangsa... hahahah tak bleh ku bayangkan.... 

Walau mulut bising berleter kat dak bedua tuh lepas terjaga, tapi dalam hati berguling-guling momma ketawa tak tahan tengok muka masing-masing. So benda pertama buat amik kamera and snap kawasan kejadian. Buat bukti to abah.... pastu of course ler buat kenangan anak-anak... 

Kena sabar tahap gaban kuasa dua laa... tapi after this  bila anak-anak buat hal momma nak terus cium anak-anak... dapat pahala... "Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas dengan satu darjat syurga"... Anak-anak siap melepek kat pangku dan siap salam tangan momma mohon ampun pagi tuh lepas momma berleter...heheh Precious!!!

Post a Comment

Sidratul Muntaha said... March 9, 2011 at 11:36 AM

ahahhaha
aku gelak sajerlah weih..
tgh tuggu trun dak setot buat pada dak ara plak.
huhuhuh...
suci jer muka adik dan pasrah menerima contengan si kakak!

mummy_ayu said... March 9, 2011 at 11:54 AM

ha ha ha..leh la conteng sesama diaorg tu...lawak tul..

eima said... March 9, 2011 at 11:58 AM

comey ..hahaha
bleh kuat ke ink tu .. guna pe ...
tgh mlm ke ape ni .. hahahha gelak lagi

momma guna la pic utk contest comot tp comey tuh .. sape tah penganjurnye ... lupa la

BIONIC WOMEN said... March 9, 2011 at 12:13 PM

cantik nya art n design damia..
memang kalau jadi camnih nak marah tapi dalam hati rasa nak pecah dada tahan gelak kan?
tapi sweet moment antara mereka berdua nih. kena simpan gambar2 nih..kenangan terindah. nnti dowang dah besar cerita kat dowang mesti dowang gelak guling2..

sangat indah bergelar seorg ibu kan, momma..banyak moment precious antara kita dan anak.
eily lagi ler 24jam ngadap muka anak..macam2 kejadian x diundang

Nad @ MamaZakwan said... March 9, 2011 at 12:24 PM

hahahha...!!!
damia, damia...
adik dibuatnye cam kertas lukisan, hehe..
dalam marah2 sure ade perasaan bertambah sayang kat anak, hehhe...
comel dua2!

nursalwa said... March 9, 2011 at 12:25 PM

hahahahahahah mmg xleh nak marah.. gelak jek.. gelak dalam geram.. hahahahahaha

ajumohit said... March 9, 2011 at 12:52 PM

alolo sib baik mummy cpt tersedar kalu tak muke mummy pon jadi art...puasla nk basuh kesan contengan tu, hehehhe budak2 mmg kreatif hehehhee

Zaidah said... March 9, 2011 at 1:39 PM

kreatifnyer diorang nie alin.....tapi comel...

Mama Iman said... March 9, 2011 at 1:52 PM

aik..tak tdur ke budak berdua ni kak ?

nur said... March 9, 2011 at 3:57 PM

hahaha, sib baik mommy sempat terjaga sebelum jadi bahan ujikaji damia jugak...

seronok kan anak2 membesar depan mata ni... mcm2 telatah dia org :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... March 9, 2011 at 4:07 PM

kikikikikik..kelakar la kamu berdua
tula kan budak2 ni if dah ade kakak..cepat belajar

sib baik dia tak isap2 marker tu..

♥ Che NamNam ♥ said... March 9, 2011 at 4:48 PM

hahahaha hadoiii ader jerk korje derang yer..Anak-anak kalu diammmm tuhh mesti derang tengah buat projek..hahaha tak boleh tahan gelak tengok muka lil dzakirah...hadoiii..budak-budak skang kretif kemaen lagikk..

nieda said... March 9, 2011 at 8:31 PM

krstif tu...nasib baik senang nk cuci...

sugar*spice*salt said... March 10, 2011 at 12:13 PM

cutenya sesi bermaafan tu...

Ummi Salsabila said... March 10, 2011 at 8:54 PM

so precious kak! kelakar pun ada.:)

 
Top