3
Apa yang sesuai untuk mereka2 yang merokok? Supplemen shaklee ada penawar???? siapa ah yang tak sayang suami.. yer tak.... saya tahu nak berhenti merokok ni perlu kekuatan minda dan fizikal... hmm..ni bukan nak membebel pasal rokok yer.. ni saya nak share.. banyak2 vitamin Shaklee.. faveret suami kawan saya Cery adalah vitamin C...bermula dgn vitamin C...dah hampir 5thn.. yang lain2 Cery kasi la gak mcm alfalfa, lecitin, fiber.. tapi vitamin C suami dia suka... dia sendiri admit.. kuar kahak hitam bile mkn vitamin C lepas merokok...

cuba buat experiment ni..."masukkan sebiji Vit C Shaklee ni kedlm air yg berisi air putih + beberapa titik iodin (kalo dlm paru2,yg hitam ni nikotin).... lepas tu kacau air dlm gelas tu... jadi jernih air dlm gelas tu... amazing..

jadi pada2 ibu2 diluar sana yang beli budget Pack boleh add on another 30tabs of vitamin C for your hubby... kalupun dia tak smoking.. vitamin C yang extra ni utk ibu2 gak..sebab kalau anak kita demam..or kita flu..kita akan makan lebih vitamin C......dan kalau nak menjaga kesihatan kulit.. boleh mkn vitamin C lebih dari sebiji sehari gak... tak cukup 30biji dlm budget pek tu..hehe..



sekilas fakta, Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg was the first sustained-release vitamin C supplement to use all-natural plant gums and waxes to release pure, protection vitamin C gently and continuously. It's made from all natural vitamin C sources (citrus fruits)..Functions of Vitamin C: -

    • membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan 
    • Untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan. 
    • membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi
    • membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka
    • membina kalogen untuk kulit yang sihat
    • bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan
    • meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging 

    Jadi apa kata anda?? sayang suami anda? sayang diri anda?...why dont u give a try..bersama Shaklee segalanye berbeza... bak kata Shaklee.. Naturally safe purely effective... do contact me 019-2682709

    Post a Comment

    Hanna said... March 21, 2011 at 12:01 PM

    hye momma Mia...Alhamdulillah, sib baik my husband tak merokok, adik beradik lelaki saya termasuk ayah dan adik beradik husband pun tak merokok...susah nakk stop kan kalau dah gian tu...byk berhabis kat rokok...ada ofismate lelaki dulu kuat merokok sampai time lunch tak makan sbb duit spend utk beli rokok...bukan murah harga rokok nih....ish ish ish...dah la mahal and bahaya laks utk kesihatan....

    *hanna strawberry*

    Luv like this.... said... March 21, 2011 at 1:27 PM

    Salam ziarah...

    sgt berguna info ni..tq so much

    MamaSSF said... March 21, 2011 at 1:29 PM

    Ooo...ni nak kene bagi suami sham makan ni... Dia tak le heavy smoker tapi tak tahan juga bau rokok lepas dia smoke... Aritu ade cube pil yang kuar ilkan tu... emm tak jalan...dia kate makin perit tekak dia dari isap rokok... harap2 ambil vitC ni menjadi la...

     
    Top