5
Dah pergi Korea pun sebab urusan kerja kan.. so sudah pastilah akan berjauhkan dengan chenta hati genius Dzakirah... So rutin harian tak ubah, kami bertendum pumping untuk buat stok... So dapat dlm 4 botol... cukup untuk bekalan genius Dzakirah satu hari bersama abahnya... utk hari2 lain bleh mengepam masa meeting break & balik hotel tendum pumping lagi... Walaupun lil Dzakirah sudah 1 tahun 6 bulan (masa dikorea) kami masih bertendum pumping... sangat membantu. So ibu2 ajarlah anak anda bertendum pumping. Details refer >> Tips tendum Pumping

Sepanjang peninggalan momma bermeeting punya ler risau "cane anak-anak dgn cik suami... apa yg mereka makan? buat apa la agaknya... cukup ke susu untuk genius Dzakirah??" heheh korang rasa apa mereka buat??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Balik jer meeting dah malam... sedis2... emo jap tapi to my suprise anak-anak & encik suami ghupanya... bahagia gumbira... Syukur alhamdulillah, lega bercampur jeles... Bijak2 encik suami bawa anak-anak berjalan... dan beryemba-yemba di shoping mall yang berdekatan.... tak caya tengokla aksi anak-anak bersukaria...

 Its playtime!!!

 Seronok anak-anak main masak-masak
Penangan aktiviti ni until now Damia suka sangat nak masak-masak... 
hari2 nak tengok masak-masak by baby dalam laptop...
yang tak tahan siap suh mama beli set tuh tu... 
ada sesiapa nak jual pre-loved set masak-masak...??
nak masak-masak kat dapur tolong momma takmo, yang rajin tolong momma basuh pinggan
sebab bleh main AIR!!!

As usual, ada sahaja yang geram dengan rambut genius Damia ni
sampai ada auntie korean ni siap ikatkan her hair... kihkihkih...
nak plak dia... geram momma
Biasa susah nak ikat rambut lebih senang dilepaskan rambutnya tuh...

Sangat ler tak best kan kawan-kawan, bekerja sambil menyelam bercuti nih... tapi dari takde langsung kira bersyukur la juga... 

ooooo ya, untuk pengetahuan semua susu perahan momma hanya 1 botol jer diminum dek genius Dzakirah...  Encik suami kata dia takmo minum... 1 botol tu pun susah nak abiskan... kena paksa... sanggup tunggu momma tu... Masuk pintu hotel terus mintak "Dedek"... so mlm tu tak bertendum pumping kasi cik genius Dzakirah minum puas-puas...

Soknya sesudah subuh, tendum pumping lagi, untuk bekalan dikala bermeeting... ada 4 botol + 2 botol = 6 botol semuanya... Korang rasa dia minum tak ??? hahaha biarlah rahsia.
Kita sambung lagi nanti yer...


Post a Comment

Sidratul Muntaha said... November 15, 2011 at 8:42 AM

alin..
ape trial pack yg nak bagi kulit cantik and kurus tu?!
klu tak silap ade 2 jenis kan?!
satu tu pernh makan yg trial pack tuk bf..
yg bagi kurus tu trial pack ape?
sbb along nurazlina aka mommylina dari size m ke size ss.

ibuhebat said... November 15, 2011 at 9:15 AM

amboi.. dah seronok sgt main tu yg tamo minum tu.. hehe..

Momma Mia said... November 15, 2011 at 9:25 AM

@ Ayu - trial pack utk kulit cantik adlh Set D - Ada vit E , bcomp & vit C.. now ada promo... kalo berminat email alin (azlin.mohdatan@gmail.com)

normally utk kurus bg BF mother kita galakkan trial set B + lecithin.

kalo dah tak BF paling basic
>> Alfalfa + herblax + lecithin.
or
>> amik shape-up program - samada: a. Fiber + Lecithin
b. Cinch + lecithin
c. Herblax + cinch/esp + lecithin
ikut budget memasing

Momma Mia said... November 15, 2011 at 9:29 AM

@ Aini - tu la pasal... penangan abahnya.

Ummi Shira (AshAnas) said... November 15, 2011 at 10:16 AM

Alin, lama tak ziarah... ke korea lg ek? bwk family plak kali ni? beshnye!
aliff bam bam shira dah masuk 6 bulan, dah selesai fasa pertama eksklusif bf, rasa happy sangat.

 
Top