13
Gambar ni di ambil semasa we having lunch kat Tanjung Bungah. Damia beraksi di atas meja. Lihat ler betapa ceria nya dia, maklom ler baru lepas poh poh... lega la perut tuh. hihihi... geram la momma!

Gambar ni pula aksi posing Damia dalam kereta semasa we ouls cari jalan g Penang Road. W/pun Penang nih kecik, jalan nyer susah gak sbb byk jalan sehala... berpusing2 kami. Pakai GPS pun tak bleh harap. GPS pun pening. Alhamdulillah jumpa gak.


Yang nih pula semasa kami di Sunway Carnival Mall, Seberang Jaya. Punya la seronok Damia jalan-jalan. Pastu jumpa & ride stich. Iyo2 dia bawa stich jalan2. Semua orang geram tengok aksi dia. Kami sekeluarga lagi la geram. Hihihi... kami sayang Damia!!



Sejak 1 tahun 3 bulan @ 15 bulan nih, Damia dah pandai buat aksi-aksi merajuk. Tengok la aksi Damia biler nangis. Biler marajuk pasti tunduk kan kepala dia tak pun baring kat lantai tutup muka. Masa nih Damia nangis sbb tak dapat ikut abah turun. Tengok la tuh siap merajuk lagi. Kalo kite tak pujuk, lelama dia akan berhenti sendiri & datang hug kita. sedih la tuh agak nya org tak pujuk dia. hihihi...



Haa ni aksi panas sket sbb aksi atas katil. Lihat la gaya Damia tido tuh. Momma kejut pun tak nak bangun. Mamalis mesti tau nih aks ape kan?? hahahah... Damia tengah sujud laaa. Lately nih, aksi nih mungkin agak selesa for her kot.

Gamba atas tuh plak moment2 Damia makan & minum. Since we ouls byk berjalan, momma make sure Damia tak kurang minum air. Damia nih kuat berpeluh. So kene make sure dia tak kurang air. Selain botol susu, Damia skarang suka minum dgn cup feeding. Mula2 dulu suka yg straw cup tapi now straw cepat boring, lebih suka meneguk or gogok. Kalo minum vitagen mesti dia akan bukak seal atas tuh & minum macam orang besao. habis satu baju basah biler buat macam tuh. Bijak-bijak anak momma nih.

Post a Comment

mariaariffbaby said... December 21, 2009 at 9:41 AM

huhuhuhuhu...

jelesnya awak semua p vacation!!
=(

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said... December 22, 2009 at 2:36 PM

slm..

gmbr2 yg comel..suka jer tgk reaksi damia bergmbr..sggh pandai posing ner..:)

kakyong said... December 22, 2009 at 4:47 PM

salam kenal..

terima kasih. :D

Intan said... December 23, 2009 at 3:57 AM

Sukanya aunty tgk dia pakai spek dan topi tu...so cute!

Ha ha...pandai lak dia wat aksi merajuk tu...menjadi :D

Momma Mia said... December 23, 2009 at 7:49 AM

[To maria] Cepat2 g holiday. masih sempat lagi. every week Friday kan holiday... Have a nice weekend dear

Momma Mia said... December 23, 2009 at 7:51 AM

[To MamaDanish] w'salam. Dak Damia tuh memang suka jer buat aksi spontan nyer berposing... so momma dia apa lagi tangkap2 la... tapi kekadang tuh terlepas gak aksi2nya utk dirakam.

Momma Mia said... December 23, 2009 at 7:53 AM

[To Kak Yong] Salam kenal kak Yong & selamat datang to Miakididdles. Gembira kak Yong dapat berblog semula. Perkenalan kt sekejap jer dulu & 'terpause'...

Momma Mia said... December 23, 2009 at 7:56 AM

[To Intan] aksi tuh antara yg paling kami suke semasa berholiday ari tuh.

aksi merajuk damia dah pelbagai skarang... selain tunduk damia akan buat suara nangis yg sayu2 gitu... kasi momma dia touching... hihihi geram jer tp the moment tu mmg priceless

nieda said... December 23, 2009 at 3:04 PM

semua comel2 aksi damia..geramnyer tengok

Ummi Salsabila said... December 24, 2009 at 3:26 PM

sgt suka tgk akisi2 damia! sgt2 comel.sgt2 geram!!! sonoknye dia pi bcoti yer..

Momma Mia said... December 24, 2009 at 6:15 PM

[To nieda] thanks nieda. geram kan??

Momma Mia said... December 24, 2009 at 6:17 PM

[To US] Hmm dak tecik tuh yg paling sonok.. nak jalan sendiri jer, tak mau dokong... jalan tak hengat... enjoy sgt tgk aksi dia happy

ibu_arifa said... December 25, 2009 at 6:41 AM

comeynyer..pic yg last tu comey..dgn yg pakai topi merah tu.. geram jer aunty tgk damia nih..

 
Top