8
Smalam seperti yang diberitahu, pepagi sebelum subuh momma dah kluar rumah gie Airport Subang. Ada meeting di Kertih kul 2 pm. Since kluar awal tak dapat momma main air dan mandikan lil Dzakirah, tak kan nak mandikan dia kul 4 am kan... ishhh.  

Alhamdulillah dapat gak momma balik petang nya walaupun momma hampir-hampir ditinggalkan flight gara-gara gie pump sessi ke-3 di surau Airport.  Malu jer sebab orang terakhir naik flight... cuak gak. Pas naik jer flight, kapten cakap they wiil be delayed dalam 20-30min untuk berlepas due to bad wheather. Cam naik roller coster plak masa naik flight tuh. Hanya Tuhan sahaja yang tahu debaran di hati. Dalam kul 8pm, kami selamat mendarat di Subang Airport. Alhamdulillah. 


Begitulah perjalanan outstation momma - Daily trip. Alhamdulillah momma berjaya membuat 3x sessi pumping. 
  • 8.30am - 13.5oz
  • 12.45pm - 7oz
  • 5.45pm - 7oz
Total EBM = 27.5oz. Thank you Allah. Hari nih tiada tendum pumping. Malam hanya direct feeding dengan lil Dzakirah.

p/s : Hari nih momma akan travel ke Lumut pulak. Janji berada di opis dalam 6.30am. So tak dapat lagi mandikan lil Dzakirah. Meeting dalam kul 10am. Kita tengok lak hari nih macam maner.

Post a Comment

Dayu said... August 24, 2010 at 8:42 AM

camne awak simpan EBM tu?
simpan dlm cooler bag ngan icepacks je ke?
hhmm..tak penah lg outstn lps keje blik ni. tp mcm kita susah la, kalau kuar gi site..mana lah nak ngepam kat site tu..
dah la pakai spectra3, mmg kena carik manual lah satu

cik puan akish said... August 24, 2010 at 9:11 AM

chaiyok momma mia...nnti mau blaja ngn momma mia!!:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... August 24, 2010 at 9:38 AM

naik firefly kah? adeh..if time bad wheater..mmg menakutkn..hehe..kocik je kan?

wooo..besnye..bz2 pon susu tetap maintain..cayalah!

u guna ameda gak kan? suction n cycle..guna kelajuan tinggi or rendah? or yg sederhana je? kongsi2 la..takut2 sy cara sy salah kot guna pam ameda tu..tu susu cam tak brapa nak ade..guna manual avent ok plak..susu jd byk..huhu

memorisusuanku said... August 24, 2010 at 10:01 AM

yeahhhhhh alhamdullilah rezeki dzakira:)

chocolatomuffin said... August 24, 2010 at 10:45 AM

wahh bestnye byk dpt.. jeles!
bilela sye bole dpt byk mcm tu..
salutela mommymia..

chocolatomuffin said... August 24, 2010 at 10:47 AM

oh lagi stau yela..saye pun sbulan skali ade kne outstation ke kluang lebey kurang kol8 drive ke sne..kol1o/11 meeting, trus g site kol 2 bru dpt drive blk.. xtau la mne nk selit mse tuk pam.. jd bile smpi umah dlm kol3 cenggitu trus bgegas pam..tlepas pam session belah pg..ade tips x?

CikPuanMiera said... August 24, 2010 at 3:15 PM

fuh...
rezeki dzakirah melimpah ruah...
:)

Sharini aka Ummi Khayra said... August 25, 2010 at 6:02 AM

bestnyer tengok stok untuk dzakirah.... meriah..... hehehehhehhe

 
Top