10
Haaa tajuk jer dah gempak kan??? Kelmarin nyer tumpahan bedak kat hall dan kat TV tak hilang lagi dah tambah lagi... Ya allah geram nya. Rasa nak gheget jer. Kejadian berlaku sebelum waktu berbuka. Waktu tuh nenek dan atuk kat bawah sedang siapkan juadah berbuka puasa... dak Damia nih senyap jer duk kat atas. Ingatkan syok layan TV, ghupanya buat projek besar you. Momma waktu tu tak balik lagi... sampai rumah pun waktu dah berbuka... So berbuka dulu tak naik atas lagi... Nenek dan atuk dah tak terlayan dah...

Tengok la tuh dari tangga sampai ke atas hall dan ruang TV tuh berdebu dek bedak yang Damia tumpahkan... since hall dah berdebu, duk lalu lalang pi mai pi mai tang tuh jadilah semua bilik pun berdebu dek bedak Damia. Habis satu botol bedak Pureen yang besar tuh...


So lepas berbuka mulalah operasi momma membersihkan semua debu-debu bedak tuh. Bermula dari tangga, pastu kat hall TV - kene vacuum dulu bedak-bedak yang tumpah tu then mop 2-3x, pastu sambung dalam bilik nenek, bilik damia and bilik momma. Tempat tido adik pun penuh dengan bedak. Last baru lap-lap TV,  VCD and Astro decorder, meja TV and all CD Damia yang dekat TV area. Esok kena basuh comforter  sidai carpet dan tebas-tebas buang debu bedak yang tak makan disedut oleh vacum.

Begitu lah ragam anak-anak. Nih baru sorang punyer projek. Kalo Lil Dzakirah besar apa pulak nantikan... Geram memang geram tapi seronok layan ragam dorang ni... Precious kan??!

Post a Comment

Diyana Zulkifli said... August 21, 2010 at 8:59 AM

btul2.suka layan kerenah derang.anak saya mia n ali dah buat pakatan rakyat.mia buka laci baju,ali amik baju..pastu taburkan ats lantai..huhu

AshAnas said... August 21, 2010 at 9:54 AM

Haha.... Damia...damia... Budak2 mmg suka main bedak kan....

EiJa ZaQuaN said... August 22, 2010 at 1:52 AM

adoi..byknya damia tabur bedak sampai ke tangga2...sama la zaquan pun suka main bedak..kalo dia diam jerk..tu selalunya mmg ade la keje diorg ni wat..hehhee..mmg kadang x sabar dibuatnya...

Ummi Salsabila said... August 22, 2010 at 5:55 AM

Ya Allah,hebatnya damia! hehe.terorlah dia..hebat projek dia.dorang mmg suka men bedak.nnt tgk peel aufa plak.so far,blum lgla.haha

Intan said... August 22, 2010 at 6:45 AM

Haa haaa...nak tergelak Intan tgk "hasil tangan" damia nie :D

Terrer gak dia punya idea nak bg rumah wangi sempena raya nanti...wakaka...lariiiii!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... August 22, 2010 at 1:42 PM

bahaya ne bedak2 ne licin
amana pun rajin menyepah bedak..
muka dah macam hantu gomak tapi dok letak bedak jugak

mama dia ne dah banyak akli nak tgolek sbb bedak2 ne

Qistina said... August 22, 2010 at 4:37 PM

hehhe...penat la mama mia nk kemas...kalo dzakirah besar mesti join skali...anak saya br 9 bulan dah pndi mengemas umah dan dapur(menyepahkan umah),,,lagi2 suka main tisu dlm kotak..tarik satu persatu..pastu buang merata2..hehhehe..sis dok shah alam dimana yer...

mila.ibunajihah said... August 23, 2010 at 8:06 AM

salam, comel je damia ni.nak main skatting ke? hehe..skit lagi adik da besar jgn berkomplot main bedak sama2 udah la ye..

kakyong said... August 23, 2010 at 12:12 PM

hohooohhhh... bestnya damia... hehehe.. camtu lah kakyong mengadap anak2 ber3 ni setiap hari. ade jer xtvt yg mencengkam jiwa ibu.. tp hadap jer lah.. sementara nak besor kan.. pandai2 nak tangani nya.. letih tu memang letih.. tp layan jer lah.. nanti dah besor lain plak kerenangnya...

umairnuzmeens said... August 23, 2010 at 12:25 PM

Aisemen.... pembantu momma yg hebat! Putih tangga rumah. Kata org, putih tandanya bersih... ekekekeke~

 
Top