9
Bersambung kita cerita ceriti anak-anak beryofe-yofe di Penang. Day 2. Kami hanya ada 1/2 hari jer sebab after lunch haruslah bergerak pulang ke Shah Alam sebab esoknya kerjakan... So tak gie jauh. Sekadar menjejakkan kaki ke Jusco Bandar Perda... Apa best kat sana? jom kita layan aksi anak-anak... Selepas bersarapan di McD, kami bersenam aerobik di taman mainan  kanak-kanak...

 Mula-mula.. buat senaman muka...
smile...

 Kemudian buat senaman kaki & pinggang
goyangkan pinggang anda... huhu

 Selepas itu senaman tangan...
ewahhh 8 lagi...

 Kemudian kita buat senaman berkuda... yeeeewhaaa
jangna lupa tarik nafas yer...

Dah penat bersenam... kami ke PetroSains DinoTrek 2 untuk pengalaman interaktif dengan Dinasour. Anak-anak masuk percuma. Dewasa rm3 seorang.

 Dinasour menyerang....

 Mula-mula ada budak yang takut...

 Kami jumpa T-REX maksudnya biawak kejam

 Jom berkenalan dengan T-Rex. 
klik gambar utk lebih jelas

 lelama budak yang takut tadi naik syok jumpa Dinasour

walaupun Petrosains tu tak besar, overall sangat happening.... Damia siap masuk pertandingan mewarna Dinosour tuh... Damia peserta paling muda... 

 Momma tolong tulis nama dulu

Muka orang yang dah siap mewarna lebih awal... ahakss
Si adik pun nak mewarna jugak...

 Tadaaaa... cantik tak???
Sangat bersemangat mewarna siap menyiarap tuh
Dinasour ada macam-macam warna...
Sehingga kini tak siapa pun yang tahu apa warna sebenar Dinasour

 Sangat comel semasa amik hadiah saguhati... si kecik & gebus...
semua orang geram

  Yeayyy Mia dapat hadiah sticker Dinasour
lepas ni kita nengok nasour lagi yer....
tu ayat dia bila kami exit dari PetroSains
InsyaAllah yer sayang!!

Post a Comment

etiey.com© said... April 21, 2011 at 12:43 PM

wah rambut kakak memang the best lah. cantik!

ibu_Arifa said... April 21, 2011 at 1:42 PM

comelnyer anak2 MommaMia ni...
geram tgk..
nape dtg penang tak bgtau Min.. nak merajuk lah dgn MommaMia. sampai hati tak nak jumpa Min kejap.huhuhu

lydzar said... April 21, 2011 at 8:33 PM

petrosains ni dalam jisco perda tu ke? wahhh menarik yer sekarang, mcm2 ada dah

Liza said... April 21, 2011 at 10:57 PM

Akhirnya.. dpt tgk jugak gambar 2 budAK gebu. Bukan sebab gambar tu berat, tp net liza yg slow, Alin... Nak hujung2 bulan ni dah ran out of quota, katenyer...

ajumohit said... April 22, 2011 at 8:18 AM

amboi, mummy alin yang nmpk excited tu hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... April 22, 2011 at 8:37 AM

mak aiiiiii rambut dia ..curly betul..lawa sangat..mcm my amana kerinting tapi tak panjang mcm ne..lawa lahhhhhh

umi said... April 22, 2011 at 9:16 AM

amboi ...tak abis lagi yemba yemba ye? anak suka, ibu setuju! comel Mia, pandai dia colour!

Momma Mia said... April 22, 2011 at 10:03 AM

@ IbuArifa - Min, ampun la laling. Ni pun last minute plan... InsyaAllah next time kita yemba2 yer... Tahniah sbb sudah mula bekerja!

Momma Mia said... April 22, 2011 at 10:13 AM

@ all - maceh semua.
lydzar , suka g sana... cam2 ada & org tak penuh sgt...lapang mata

liza, alhamdulillah dpt tgk aksi yemba2 kami yer...

Aju, semestinya la omaknya yg terlebih excited.. abahnya dah pulang, heheh


etie & mamaAmanaArif,setiap kali menyusu pasti dipintal2 rambut dia, kekadang siap sumbat dlm hidung.. mengukur panjang rambutnya & make sure sentiasa bercurly2

umi, walaupun kejap, ada jugak aktviti nk beryemba2... heheh

 
Top