11
Alhamdulillah, berkesempatan untuk menghadirkan diri ke 
Perhimpunana Ibu Menyusu 2011 & Sarakids Open Day
last Sunday 24 Apri 2011 @ Denai Alam Riding Centre (DARC)


Ramai juga yang hadir... 
tak caya cuba lihat all the signature kat atas tuh
menurut Farah... yang mendaftar 250 orang kesemuanya, 
yang hadir pada hari tersebut adalah 670 orang!
Well done Farah!!


Bersama Farah Farhan
Saya juga sangat sebak bila Farah mula sebak 
tatkala kami para ibu perpelukan & berpegangan tangan... 
sebelum menyayikan lagu breastfeeding
yes, siapa kata penyusuan susu ibu nih MUDAH??!!
Tapi, penat kita berbaloi bila melihat si kecil membesar dgn sihat dan bijak.
Gizillion thanks Farah, atas konsultasi pertama kita 
tatkala Damia mula kurang susu seawal 5 bulan, Jan 2009..


Bersama Fasya... orang pertama yang tegur mommaMia
disaat kami mencari-cari tempat kosong
Terharu sangat... siap layan Damia lagi
Thanks dear for this photo!!

Bersama Lyna Fatin dengan baby hencemnya
geram tau tgk mata anak dia cantik & bulat

Bersama Mummy Sheila yang comel

 Bersama my Junior SM Projek, Anita

 Bersama Sweet Mummy Haza

 
Bersama MamaSSF (Sham) & MamaIman dari IbuCergas
Dari jauh tuh sham datang, all the way from seremban... kagum kan?
Comel jer MamaIman nih yer...
Iman dengan Ira sebaya, tapi badan dia dah cam akak Mia lor...hehhe... pun dah laju jalan
Berkat resepi MamaIman yang sangat rajin & kreatif tuh
Sesiapa nak try resepi makanan bayi gie terjah blog MamaIman

Ada lagi gambar yg tak bleh diupload... Terima kasih buat yang menegur mommaMia...  ramai tapi tak bleh nak recall... Pn.Haza, Intan, Nini, YaQuut, HaizaPuteri Skru... etc... Ampun andai momma tak sempat tegur/sembang2 yer sebab momma hanya berdua dengan anak-anak, abah Mia kena bertugas.  Nak bergambar pun mintak tolong orang... Gigih nak bawa anak-anak, untuk jumpa dinasour & ultraman... heheh tapi dapat tengok dari jauh jer sebab masa tuh tengah lunch... harus tak memang tangan ler... sian akak Mia. Alhamdulillah walaupun cuaca panas, anak-anak behave jer tak meragam...

Hajat hati nak bagi Damia ride horse, tapi siapa nak pegang Ira... 
Lagi pun cuaca agak panas, Q tersangat ler panjang
So momma cakap bergamba dengan horse jer laa...
Sib baik akak Mia memahami

Berteduh sekejap & tengok Horse dengan lebih dekat

Jom menyusu beramai-ramai...
Having break untuk minum pagi & lunch
Ira sempat tidur 2x

Post a Comment

♥ Che NamNam ♥ said... April 27, 2011 at 3:18 PM

gembira dapat jumpa mommymia disana..:)

that day memang cuaca terik sungguh..tapi on the way me balik Perak..hujan turun selebatnyer sampai tak nampak jalan dah.terpaksa berhenti kat hentian sejam lebih tunggu hujan reda...

anak mu sangat chumel dan behave sangat-sangat...!!!

MamaSSF said... April 27, 2011 at 3:41 PM

First time jumpe alin... comel je orgny... tak sempat ambil gambar damia ngan sofea(anak sham) cz anak sedara sham cakap muka mereka ade iras2..same rambutny curl2..

lydzar said... April 27, 2011 at 4:00 PM

sempat juga alin beramah mesra dgn momma lain..saya tak sempat pon. balik awal kan

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... April 27, 2011 at 4:01 PM

mmg tak dapat pergi..hubby ajak balik kg..sob sob sob

Mama Iman said... April 27, 2011 at 4:05 PM

yeay..ada gambar saya di sini~!!! hihihi..best2..lainkali jumpe lagi~!!

nieda said... April 27, 2011 at 4:16 PM

tak sempat jumpa..ramai yang datang kan

Ummi Ummair said... April 27, 2011 at 5:03 PM

jelesnye laa x dpt pegi. klau skrg ni msh duk KL harus pegi nih..huhu

ღnFashyaღ said... April 28, 2011 at 8:56 AM

kak alin, saya toleh2 je nampak akak, harusla tegur n amik gambar. seronok dapat face to face tau. yang lagi kagum, anak2 akak sangat behave, walaupon panas terik haritu.

nanti jumpe lagi ye.:)

MARIA said... April 28, 2011 at 12:16 PM

eh awk sign atas nama kite ler....salam perkenalan...

mamaqaireen said... April 28, 2011 at 3:44 PM

bestnye!!jelessssssssssss sob..sob..sob..

♥S@R@♥ said... April 29, 2011 at 8:55 AM

bestnye ada aktiviti camni..hope one day saya pun dapat join..hehe

 
Top