7

" Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan. Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.

Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu... Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.


Dalam usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini...aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia meniti senja ini...aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Al Malik.Dalam usia ubanan ini yang ku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.


Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Ya Al Hakiim... berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkongsi.. Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku bijaksana agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.


Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku, keluarga ku & sahabat-sahabat2ku agar terus berpegang teguh pada taliMu. Amin Ya Rabbul Alamin."

Mencari doa sempena hari lahir… membawa saya ke sini.. setelah membaca baitnya cukup buat diri ini tersentuh dan keinsafan juga bertandang dihari usia semakin meningkat ni.. mohon halalkan untuk perkongsian di blog saya… terima kasih.

Post a Comment

Cik Firus said... February 12, 2012 at 3:16 PM
This comment has been removed by a blog administrator.
nanakimie said... February 12, 2012 at 3:35 PM

selamat hari lahir sis:)

semoga pnjang umur dan dimurahkan rezeki:)

CheRus said... February 12, 2012 at 4:14 PM

Happy Birthday Alin..May Allah bless you always

zehan said... February 12, 2012 at 11:04 PM

happy bufday...moga panjang umur dan murah rezeki...

Ummi Ummair said... February 13, 2012 at 8:51 AM

selamat hari lahir to kak Alin..
InsyaAllah tercapai segala hajat.
;)

Momma Mia said... February 14, 2012 at 9:01 AM

@ buat NanaKimie, cherus, Zehan & ummi Umair - Amin ya rabbal ‘Alamin, kalian are the best! Semoga kalian juga ceria, sihat & bahagia hendaknya.

wan nurul hezrina said... February 15, 2012 at 9:51 AM

hepi buffday alin.semoga murahlagi rezeki kay=)

 
Top