12
Bismillahirrahmanirahim...

Alhamdulillah... alhamdulillah... sujud syukur kepadaMu ya Allah di atas keizinanMu untuk kami menyulusuri perjalanan breastfeeding selama 2 tahun seperti tuntutanMu... 

Now, banyak soklan berlegar-legar kat otak ni...
  • patut ke momma continue pumping ek??
  • dah boleh start ke bagi formula... berapa banyak ek...
  • perlu ke momma balik menyusukan lil Dzakirah lagi ??
Tolong mommies \o/ yang dah ada pengalaman... bagaimana ek?? need URGENT advice plsssssssssssssss...

 Kami doakan semoga anda juga akan berjaya utk breastfeeding 2 tahun...
amin ya rab...

yang diraikan 
Dzakirah & Rafiqy
both dilahirkan pada 1 April 2012

” Ya Allah, panjangkanlah umur anak-anak kami ini,
terangilah hatinya, teguhkanlah imannya, bagusilah amal perbuatannya, lapangkan rezkinya, dekatkanlah menuju kebaikan, jauhkanlah dari keburukan.
Ya Allah, kabulkanlah doa kami ini, agar anak kami menjadi anak yang soleh dan soleha, yang senantiasa taat kepadaMu dan berbakti kepada kedua orang tuanya”
Amin ya rabbal ‘Alamin

Post a Comment

QA's ~ mamapapa said... April 2, 2012 at 12:20 PM

tahniah..alhamdu;illah:)) doakn saya jugak berjaya nti :))

Ummu Muhammad said... April 2, 2012 at 1:10 PM

alhamdulillah...tahnaih dah phD ;) ade pendapat suruh dua tahun saje same mcm yang dalam Al-Quran..tapi wallhua'alam..cube rujuk ustaz2 lain..harap membantu ;)

p/s: semoga dzkirah menjadi mukminah yang solehah asbab susu ibu! ;)

Sidratul Muntaha said... April 2, 2012 at 1:25 PM

congrast!!
aku ade 2 minggu lagi nak graduate.
ahaha..
ara takmo wean off lansung nih

Ainul said... April 2, 2012 at 2:14 PM

Tahniah kak. Saya baru dpt master.Mahu dpt PHD mcm akak jgk.

ibuhebat said... April 2, 2012 at 3:18 PM

tahniah!! Saya lagi 9 hari!! 11 april. hehe..

nur said... April 2, 2012 at 6:24 PM

tahniah alin :)
tak dapat nak jawab soalan alin sbb saya mmg dah lama tak mengepam.. sekarang dalam proses nak wean off danish, so memang dah ajar menyusu sebelah malam jer... tu pun rasa mcm susah jer nak wean off... huhuhu

hanalicious said... April 3, 2012 at 10:29 AM

tahniah kak alin. hmm i was abt to ask the same question jugak. nak buat apa ek bila dah 2tahun. hmm.. hopefully kak alin dapat jawapannye. nanti boleh la share ek. :)

kayzie said... April 3, 2012 at 3:59 PM

tahniah kak..bestnye

Momma Mia said... April 4, 2012 at 9:21 AM

@ to all - million thanks semua... wah ramai geng2 yg nak grad Phd dah.. caiyok2 kengkawan...

haha so far lil genius dzakirah ni masih nak direct feed jer, kalo dgn susu perahan dah kurang...

Momma Mia said... April 4, 2012 at 9:22 AM

@ hanalicious - insyaallah nnti alin tanya otai2 yg dah phd & compile the info.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said... April 4, 2012 at 12:45 PM

alhamdulillah..hepi belated besday cayam...

auntie nye besday semalam..dekat2la besday kite ye..:-)

 
Top