12
Actually Damia suppose main-main gie school last week. Since last week demam bengkak kelenjar, Momma tundakan dulu until Damia fully recover and 101% O.K.zey... pastu plan nak start smalam, tetiba nenek and atok pulak kata toksah hantar sebab Damia kecik lagi and masih belum fasih berkata-kata... huhu. Actually atok tu sunyi bila Damia takde. Kalo ada asyik "gaduh-gaduh mesra" jer atok dengan Damia ni.   Beside, ni antara latihan for Damia before Momma start kerje bulan depan. Kalo Damia suka we will continue, if not plan B (tak pk lagi..) Alhamdulillah... berjaya gak persuade nenek to agree...

So hari nih Damia start pergi School... Nak tau macam maner she's doing??!! Huhu... Layan aksi kat bawah nih.




Hahaaah... Muka bangun tido. Actually Damia bangun lambat. Patut masuk school kul 8.30 am tapi kul 9 am baru nak kluar rumah... 

Damia buat muka cuak sebab Momma cakap siapa datang lambat nanti pengawas amik nama... ahaksss ingat zaman dulu-dulu...






Kami pergi school jalan kaki jer. School kat hujung jalan nun... rumah kami kat hujung jalan situ gak... Comel jer aksi Damia dengan bawa beg skolah tuh kan??





Aksi Damia yang seronok nak pergi school. Mesti dalam otak dia ligat berfikir... Best ke gie school nih??!!!




 




Tengok la tuh, siap pegang dada lagi... Perghh mesti berdebar-debar dak Damia nih nak gie school. Eee geram la Momma tengok Damia nih...






Tak sampai 5 minit kami dah sampai school. Sampai jer memang betul ada pengawas tunggu depan pintu.. ahaksss... Lihat ler tuh student-student excited tengok Damia datang school. Masing-masing geram dengan pipi bam-bam Damia. Hihihi... Damia jadi cuak and takut bila dikerumuni dgn student-student ni... 

Wah anak Momma ada ramai peminat laaa... ahakss
 


Tengok la aksi Damia simpan kasut dia after Teacher As suruh letak kat rak kasut... Pandai anak Momma nih... Damia school hanya 1/2 day jer. 8.30 am hingga 2 pm.

Momma temankan Damia kat school dlm 15-20 minit. Bila Damia leka tengok buku dengan kengkawan, Momma cabut lariii... hihi cane la anak Momma nanti kat school. Can she survive??? Cuba la tekaaa...





**
***
****
*****
******
*******



Haaaaaaa...
Dalam kul 11.30am, teacher sms Momma bagitau Damia nangis jer, tak mahu makan, susu and main dengan kawan-kawan. Panggil nenek jer dan asyik tunjuk pintu pagar. Udah... Momma plak yang cuak. Momma call teacher tapi tak berjawap. Patut ke Momma gie amik Damia kat school???! atau teacher bleh pujuk Damia... Hmmm tak lama pastu Momma dengar suara Damia kat depan pagar rumah... Ya Allah teacher hantar Damia balik... eee malunyer anak Momma nih. Hihi... Teresak-esak dak Damia nih nangis... sian pulak Momma tengok. 2 jam jer she survive...


Balik jer terus mintak susu...
Teacher kata takpe.. kene ajar Damia slow-slow, for a start Damia akan hanya gie school dalam 2-3 jam dulu until she can adapt the school environment. Teacher kata Damia terkejut sebab ramai sangat peminat asyik kerumun kat dia jer sampai naik lemas and stress gitu... hihihi... Kita tengok esok macam maner pulak. Can she survive???

Post a Comment

firahadifa said... May 11, 2010 at 6:45 PM

alahai... ciannyer... bape umur anak u ? da pi school ??

Ammi Sara said... May 11, 2010 at 7:50 PM

hehehe..mcm my 1st son dulu, sekolah dpn umah je tp muka dia la plg lmbt smpi school ;)

BIONIC WOMEN said... May 11, 2010 at 7:51 PM

ala..ala..ala..tomeinya damia dgn beg sekolah dia..geram tgok..kalau unty yg jadi teacher damia..kompem unty salu cubit2 pipi damia..
tapii first day damia pun leh tahan..2jam ok ler tu..ada sesetengah budak pusing tgk mak xder trus nangis...esok main lagi kat school damie ek..

mommamoa-hadiah akan dipos pagi esok..nanti imform kalu dah sampai..ok?

Mazatul Azura Muhamad said... May 11, 2010 at 9:27 PM

geramnyer tgk Damia.. Insya-Allah.. selalu2 hantar nanti biasa la dia tu... Anak kite dulu pun gitu gak.. susah tul nak hantar gi taska.. hehehe

Momma Mia said... May 12, 2010 at 2:47 AM

@firahadifa - Damia masuk 2 tahun bulan 8 nih. Biasanya Damia suka berkawan. Pi school just nak give her migle around and have fun

Momma Mia said... May 12, 2010 at 2:48 AM

@Ammi Sara - hihi.. budak-budak skrang nih smart kan...

Momma Mia said... May 12, 2010 at 2:50 AM

@BIONIC WOMEN - hihi abis la pipip Damia kalu aunty yg jd teacher... tengok la cane her 2nd day. Kalo minggu nih masih tak berjaya, kene buat plan B.

ok ok.. huhu nak dpt hadiah. Thanx dear!

Momma Mia said... May 12, 2010 at 2:53 AM

@Mazatul Azura Muhamad - Harap2 gitu ler. Nak bagi mak jaga Damia & Lil Dzakirah skali kesian sbb Damia slalu akan jeles & nak kongker nenek sorang jer, suruh letak adik jgn main dgn adik... Nnti susah my mum nak solat, masak & gie toilet if she around. Any tips/suggestion for plan B?

Ummi Salsabila said... May 12, 2010 at 10:21 AM

wah.comelnya mia pki beg pi school..bestnya dpt main dgn kwn2.nnt lm2 biasalah dia.

Momma Mia said... May 12, 2010 at 10:38 AM

@Ummi Salsabila - Haha beg tu besar gak for Damia. Dpt free fr DEMC masa lahirkan lil Dzakirah.

Biler nak bersalin nih odah? Doktor kata apa?

yatie chomeyl said... May 12, 2010 at 1:03 PM

wah Mia, kecik2 dah ramai peminat duk kerumun hik3x

Momma Mia said... May 12, 2010 at 2:53 PM

@yatie chomeyl - biasa la yatie. budak baru masuk class la katakan... ramai "abg" yg geram. ahakss

 
Top