10


Setelah ditimbang kati sweet picture anak bersama ibu dah dipilih. Gambar yg dipertaruhkan adalah....


Nama Ibu : Azlin binti Mohd Atan
Nama Anak : Damia Binti Azlan

D.O.B : 14 Aug 2008

No 2. - Piccas ni masa Damia 6 bulan. Why sweet ... ?? picture tuh menggambarkan bonding ibu-anak yg akrab antara Momma & Damia. Momma suka ber-baby wearing. Melalui baby wearing, apabila kami berdakap, hormon keibuan (progesteron) meningkat krn sentuhan fizikal dengan bayi berlaku. Maka kasih ibu dan anak bertambah dan yg best bleh membuatkan penyusuan susu ibu lebih mudah, begitu juga penjagaan anak. Orang kata bayi yang selalu didukung lebih tenang kerana ibu dekat dengan deria mereka - boleh dilihat, bau, dengar, disentuh dan dirasa (Sumber susuibu). Gambar ni masa kami holiday kat PD.


Gambar di bawah nih selingan jer yer ...


No 1. - Piccas ni masa Damia 3 bulan. Nikmatnya menjadi seorang momma. Satu pengalaman yg sangat berharga for 1st time momma. Setiap kali melihat anggota Damia yg kecik & chomel masa tuh cukup terharu & macam tak cayo jer dah jadi momma waktu tuh...



No 3. - Piccas ni masa Damia 7 bulan. Mata bertentang mata. Cukup mendalam rasa kasih & sayang pada anak momma nih. Melahirkan mu adalah satu pengalaman yg tidak akan momma lupakan. Sesungguhnya Damia cukup memahami momma. We share everything together-gether when Abah is not around.


Post a Comment

h4ni3 said... January 28, 2010 at 11:28 AM

suka 2nd pic. sbb both of u senyum sweet je. the other 2 pics tak clear nampak muka damia :)

good luck alin!

Mama_Aqish said... January 28, 2010 at 12:33 PM

kiter suka gamba no2 tu...lebih caring then bersahaja....amik no 2 tu k...

Momma Mia said... January 28, 2010 at 2:16 PM

To Hanie : ok hanie TQVVVVM! memang tu juga yg membuatkan daku berbelah bagi nk pilih no1 & 3 tuh... Hihii

Momma Mia said... January 28, 2010 at 2:17 PM

To Mama Aqish : Ok noted. InsyaAllah pilih no.2 ni. sbb dah ada alasan2 yg kuat nk pilih no2. Thanks dear!! Good luck to u too!

Intan said... January 28, 2010 at 2:28 PM

Mcm suka yg no. 3...sgt faham the feelingsss :D

Momma Mia said... January 28, 2010 at 6:42 PM

To Intan : uwaa tu pasal alin tak bleh decide Intan sbb no 3 nih byk maksud tersirat-sirat & the feeling tuh lebih... hihi pening2x

ibu_arifa said... January 29, 2010 at 3:06 AM

hehehe..saya pun suka yg no.2 dan no.3 tu jugak.. lagi tak tau nk pilih jugak :P

Momma Mia said... January 29, 2010 at 3:14 PM

To Min Ibu Arifa : alahai... kite sama. tp kene decide gak sbb today due date dah...

e!ya said... January 29, 2010 at 10:43 PM

salam..aii saya pilih pic no.3 ok..so gd luck..thanks join

Momma Mia said... February 1, 2010 at 5:52 PM

To E!ya : Salam dear. uihhh pilih no.3 yer. Terima kasih sudi memilih. Semoga manjadi la pilihan juri juga nnti. Amin!! huhu

 
Top