12
Bagaimana harus momma hadapi??? Hajat hati nak sambung menyusukan Damia seolah-olah tak menjadi. Ni gara-gara Damia cam refuse untuk nenen dengan momma walaupun bagi melalui botol. Damia lebih senang dengan botol susu dia yang berisikan formula milk.... As advice by her paed its up to her... its her choice!!! Jangan paksa-paksa... if susu momma banyak nak campur dalam formula dia pun boleh (ni belum cuba lagi)...

Its really true. Bila momma offer "B" kekadang Damia akan masukkan mulut dia jap kat B... sekadar cukup syarat. Mungkin kah si kecik ni tak mo hampakan harapan momma dia kan?? Bijak ler anak momma nih... 

Tapi momma tak akan putus asa sayang... Momma akan slalu goda Damia ... hihihi... and offer Damia untuk nenen setiap kali menyusukan lil Dzakirah secara tendum pumping. Mungkin selalu sangat tengok momma tendum pumping dengan lil Dzakirah, Damia tunjuk kan minat untuk PUMPING la pulak... ishhhh anak momma belum boleh lagi sayang... Lihat ler tuh... Tak bagi mengamuk pulak. Kang tak pasal-pasal rosak pulak pump tuh. So layan jer la aksi dia.. First time buat, momma memang suprise sangat. Betul la orang kata Breastfed baby will Breastfeed!!

- setting up the pump -

- siap nak on kan pump tu lagi, tapi Damia tak pandai lagi... sib baik -

Nanti dah besar, dah kawin and dah ada anak, Damia breastfeed anak Damia yer... and buat stok EBM dengan pumping yer sayang!!!

Post a Comment

Anje a.k.a Mama_Balqis said... June 22, 2010 at 9:42 AM

alahai pandainyer anak dara ni...ska tengok teletah damia ni

Ummi Aisyah said... June 22, 2010 at 5:25 PM

haha...lawak lak tengok percubaan yang cuba dilakukan oleh anak dara ni..memang kreatif betul.

BIONIC WOMEN said... June 22, 2010 at 7:46 PM

momma..header dari wan yer?cantik sangat..
alahai damia..so sweet dah pandai nuri..hehe
semoga damia trus membesar sebagai anak yg pandai

ibu_Arifa said... June 23, 2010 at 12:04 AM

hihihi..kelakar tgk Damia nak guna pump tu.. comel betul!
pandai ambik hati momma dia pulak tuh..hihi

Ummi Salsabila said... June 23, 2010 at 5:34 AM

sama dgn aufa.cbuk nak pump gk.lawak dorang ni kn.;p

kak,aufa pun xnk da BF.bila offer,dia beriye nanak! siap paksa2 gak.terus nangis.tibe2 skng anti plakscary bkn men.dulu tula fav dia.:)

Momma Mia said... June 23, 2010 at 9:24 AM

@Anje a.k.a Mama_Balqis - Thanks Anje... memang geram kan kalo tengok telatah anak-anak dara kita kan?

Momma Mia said... June 23, 2010 at 9:24 AM

@Ummi Aisyah - Ye la ummi Aisyah... panjang akal dak Damia ni... setiap hari ada jer benda baru nak dicuba. Aisyah pun nnti cam tuh

Momma Mia said... June 23, 2010 at 9:26 AM

@BIONIC WOMEN - A'ah Eily. Sapa lagi kalo bukan dr Cik Wan yg kreatip tuh. Gojes kan? Amin... moga2 doa Eily dimakbul kan...

For Eily & Family kami pun doakan semoga ceria & bahagia selalu.Amin!!

Momma Mia said... June 23, 2010 at 9:27 AM

@ibu_Arifa - Bab amik hati tu memang teror skarang ni Min. Bila kita ckp tak nak kawan terus dtg peluk & kiss kita... cair u...

Momma Mia said... June 23, 2010 at 9:29 AM

@Ummi Salsabila - Huhu boleh bayang la cane Aufa nak buat gaya pump tuh...

A'ah kan Odah dulu kalo tak dpt melalak... skrg bila bg nanak la pulak siap buat gaya tangan tak nak tuh... geram jer. Hihi.. Aufa pun kene paksa gak yer dgn ummi. Boleh kawan cam bespren la Aufa & Mia ni.

Diyana Zulkifli said... June 23, 2010 at 3:45 PM

eh eh.mia pun mcm mia anak saye..curly2 gitu..;).hmm,same kes dgn saya skrg la.mia tak nak nenen join ali,adik dia.tp bile campur dgn susu botol die,dia tak prasan pun.so skrg saya cmprkn dlm botol..

salam kenal dari diyana.:)

Momma Mia said... June 24, 2010 at 6:08 AM

@Diyana Zulkifli - Salam perkenalan Diyana.a'ahh la diyana lama2 tenung cam bleh jd kembar la dak Mia kita ni kan?

oo u campur dia tak prasan ek... ok la weekend ni nk cuba try & test la

 
Top