12
Ya Allah kejap jer dah 3 hari momma start kojer... Ampun kpd semua blogger2 yang blogwalking ke Miakididdles... momma tak sempat nak balas kunjungan uols dalam masa terdekat nih  sebab sejak koje nih malam jer dlm kul 9-10 pm lepas BF lil Dzakirah terus terlolap... So ni nk maraton update citer 3 hari nih. 

 - Stok susu lil Dzakirah a day before momma start koje -

1.6.2010 - 1st day koje. Hari nih hari maraton membaca 2 bulan punyer email... perghhhh banyak gilers... Pumping session so far boleh di atur lagi. 3x  pump kat opis dapat 18oz. Lil Dzakirah merajuk tak nak minum botol. Momma sediakan 8 botol average dalam 3 oz satu botol, hanya minum 2 botol jer, tu pun byk diluihnya... Last week memang dah practice and ok. Mungkin sbb cuti 4 hari tuh kat kampung tak practice tu yang lil Dzakirah mogok kot.

Hari nih lil Dzakirah dapat hadiah from opismate momma. Berlonggok hadiah kat dalam bilik momma. Thanks to Hazrul & laili, Shahrul & Ana & Naufal, Apit, Naim, Zita & Azim.  Sorry ler masa uols datang melawat kat DEMC momma dah balik rumah...


2.6.2010 - 2nd day koje. Hari nih dah ada FAT dengan client. Huhu... Pumping session schedule start lari sket but so far under control lagi. 3x  pump kat opis dapat 21oz. Lil Dzakirah ari nih ok sket, minum 3 botol. Ada yang boleh abis 3 oz skali minum. 

Hari ni juga lil Dzakirah dapat her 2nd pos express courier. Kalo dulu masa 1 bulan dapat dari mama Nurul, kali nih dapat dr Suziey & Ina sebab menang contest cutest baby in blue hari tuh. Thanks yer. Tengok la model yang menggayakan hadiah lil Dzakirah tuh... 



3.6.2010 - 3rd day koje. Hari nih pagi-tengahari ada issue urgent nak deliver skid to pasir gudang. Petang plak meeting  engineering department, Huhu... Pumping session schedule under control lagi. 2x  pump before lunch and 2x lepas lunch. Ari nih dapat 21oz lagi. Lil Dzakirah ari nih masih cam smalam, minum 3 botol. Ada yang boleh abis 3 oz skali minum. Nenek kata tu pun kene pujuk. Lil Dzakirah juga dah start semula berjaga kul 1-5 am sejak momma start kerja ni... Mata momma pun dah naik lebam laa, berjaga.

Post a Comment

yantz-yeem said... June 4, 2010 at 8:19 AM

salam perkenalan..
selamat bekerja kembali...
usia lil dzakirah bih kurang sama ngan anak sy dini...sy pon baru start keja tis week..leh la kita share sama2 pasal BF nie...

ibu_Arifa said... June 4, 2010 at 11:35 AM

huhuhu..saya pula yg excitet..mcm saya pulak yg merasainyer..hihi..hope semua berjln lancar yer.

baby comey..tak yah lah berjaga awal2 pagi gitu..sian kat mama tu. hihihi

Sharini aka Ummi Khayra said... June 4, 2010 at 11:49 AM

hehehhe bestnya alin dapat pam sampai lebih 20oz... keep it up... chaiyok2... hehehhehehe

dzakirah saja la tuh nak buat mama dia tak keje.. :P

CERITAKUASN said... June 4, 2010 at 4:29 PM

Wow! banyaknyer stok.. bestnyer.. camner nk dapat pumping sampai 20oz ek... saya tak pernah sampai banyak tu.. huhuhuhuuu

Ummi Salsabila said... June 4, 2010 at 5:25 PM

slm kak.kita da agak.mesti akak da stat keje..

seronoknya kak.byknya stok..rezeki dzakirah..bila susu nk byk mcm akak ni..riso gak ni.

ICA said... June 5, 2010 at 5:55 PM

cepatnya masa berlalu kan....dah start kerja balik dah. Selamat bertugas ye...

Momma Mia said... June 7, 2010 at 6:37 AM

@yantz-yeem salam perkenalan Yantz. Terima kasih. Yes boleh! kt share sama2 ttg perjlnan BF kt ok... keep in touch

Momma Mia said... June 7, 2010 at 6:38 AM

@ibu_Arifa - Thanks Min. Appreciate if so much. mlm jer baru dpt maen2 dgn Damia & lil Dzakirah tu agaknya Dzakirah stay jer... rindu ngan momma...

Momma Mia said... June 7, 2010 at 6:39 AM

@Sharini aka Ummi Khayra - huh momma pasti suka kalo tak koje asal gaji jalan... tp boleh ker??? hihii... thanks nini

Momma Mia said... June 7, 2010 at 6:40 AM

@CERITAKUASN - Alhamdulillah.. rasa nya sbb kerapkan pumping kot. lagi satu always bykan pumping session. nnti kt sharing jadual pumping kita ek...

Momma Mia said... June 7, 2010 at 6:41 AM

@Ummi Salsabila - InsyaAllah byk la nnti tu Odah... tah tah lg byk stok lil Adam dr lil dzakirah nnti...

Momma Mia said... June 7, 2010 at 6:41 AM

@ICA - Betul la ICA, memang cepat betul masa berlalu. Terima kasih yer

 
Top