5
Alhamdulillah, dengan izin-Nya smalam momma berjaya berpuasa sunat nisfu Sya'ban. RIndu rasanya nak update tentang info penyusuan and EBM lil Dzakirah. InsyaAllah before puasa momma akan update lagi tentang stok lil Dzakirah. Sebelum tuh jom tengok macam mana stok EBM momma smalam.

Juadah bersahur smlam hanyalah 2 keping roti prata (bangun lambat) + Energy Soy Protein (ESP) di campur bersama Performance Drink  (PD) + 3 biji kurma.

Malam sebelum tido momma makan 2 biji Alfalfa + 1 biji B Complex + 1 biji Vitamin C + 1 biji Vitalea/ Multivitamin. 

Alhamdulillah, murah rezeki lil Dzakirah. Ini hasil stok EBM smalam. Mostly 4x pumping semuanya... petang terbabas sesi pumping sebab ada meeting projek.
  • sesi 1 - 4.30am = tendum pumping (direct feeding + pumping) = 5oz
  • sesi 2 - 8 am = tendum pumping (direct feeding + pumping) = 4oz
  • sesi 3 - 12 pm = 7 oz
  • sesi 4 - 6 pm = 8 oz
  • sesi 5 - direct feeding di rumah sampai pagi

Total = 24oz. Biasa momma boleh dapat dalam 30oz satu hari. So kira okay la juga kan. Tak de lari sangat. Alhamdulillah.

Inilah Performance DRINK yang momma amik masa bersahur. Its orange flavor... ala-ala rasa cam air Tang. Sinca bangun lambat momma campurkan skali dengan Energy soy Protin. Yum Yum sedap sangat rasanya...  

Performance DRINK ni apa fungsinya?
  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonic
  • Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina:matodextrin,fructose & glucose
  • Ia  membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  • Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas.dan utk elak rasa kering/haus yang amat.. bukan je time berpuasa..tapi sesuai bila2 masa...
Untuk info dan kebaikan Energy Soy Protein (ESP) boleh rujuk SINI.

Alhamdulillah seharian berpuasa di office momma kekal segar dan pengeluran susu tak drop sangat. Semoga perjalanan penyusuan momma di bulan Ramadan nanti dipermudahkan dan mendapat keberkatan-Nya. Amin.

Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Post a Comment

.:mUnies:. said... July 27, 2010 at 10:35 AM

salam...nk ty awak la..anak sy tak mo minum susu di siang hari, hanya nk minum malam je, direct. so kalu sy pump sekali pon die xnk minum..kalu sy kurang pump nnt susu kan kurang kan?

Momma Mia said... July 27, 2010 at 11:14 AM

@.:mUnies:. - w'salam. Yes u r rite. Make sure always stimulate ur breast (B) if not nnti boleh kurang... mindset pun kene betul ek.

ada baby org kata kalo tak nk minum mkin dia growth spurt... ni boleh jadi juga

Momma Mia said... July 27, 2010 at 11:15 AM

@FAIZA AMIR 2001 - Alhamdulillah. Faiza cane nak masuk ur blog ek?? u private ke? niat di hati nak datang ziarah.

CERITAKUASN said... July 27, 2010 at 4:36 PM

waaaa banyak tu untuk sehari.. camne nak consistant pump cam ni ek.. saya yang tak puasa pun tak dapat banyak tu.

 
Top