5
Sejak dua menjak nih, Damia semakin positif dalam setiap perkembangan KOGNITIFnya... perghh susah gak momma nak cari perkataan. Yang pasti Damia  semakin petah bercakap, apa yang kita cakap dia dah pandai ikut dan ajuk. Suka sangat bila apa yang kita sebut dia berjaya sebut dengan jayanya... ro-ti, ma-kan, na-si... Damia juga dah pandai cakap bila nak buang air kecik. Nak ciiing maa.. Hehe... kekadang betul-betul kluar, kekadang dia cari alasan untuk main air and tukar pampers. 

Paling best dalam aspek penyusuan momma dengan lil Dzakirah, Damia pun  berminat nak join skali. Kalo dulu Damia nak join momma mengepam, kali nih Damia nak join nenek and momma bagi susu botol pula. Tapi Damia bukan bagi kat lil Dzakirah  yer, sebaliknya Damia bagi kat kawan-kawan dia. Siapa kawan-kawan Damia tuh???! Jom  kita berkenalan...


  inilah kawan-kawan Mia

Nota kaki : 
Perkembangan Kognitif merujuk kepada bagaimana seorang anak MERASA, BERFIKIR dan MEMAHAMI dunia persekitaran melalui interaksi, pengaruh genetik dan pembelajaran.

Post a Comment

AshAnas said... July 26, 2010 at 9:58 AM

haha, pandai dia nak bg susu kat kawan2 dia ya... diorang pun lapar jugak kan mia.... hehe... penyayang mia ni...

firahadifa said... July 26, 2010 at 11:07 AM

eyyyyyyyy.. syomelnyer.. kekeke

nieda said... July 26, 2010 at 11:20 AM

pandainya damia..ada ciri2 seorang kakak tu

nur said... July 27, 2010 at 12:29 PM

hehehe... seronok tgk damia kasi susu kat kwn dia!

 
Top