4

sekarang ni bukan saje kata shopping kompleks mana2 servis pun..mesti ada offer kad keahlian/mata ganjaran..sbb tu walet org pompuan ni penuh kad jer..betul tak? mcm2 kad. kad jusco, bonuslink, parkson, bolevard, TESCO, Carrefour, Giant, Metrojaya, tupperware, popular, isetan, MPH, enrich,espirit,SOGO, braun buffel, Levis, Audrey, senHeng, OnePlus, Cinemas... eh macam2 lah. tak abih list ni karang.... cube kira2 balik..satu kad charge annual fee paling koman pun rm10-rm12..dan org2 kita ni..bila dengar RM10...laju je kata okayla..takpe..tapi bukan concentrate pun kumpul point kat satu tpt tu..yer tak...fikir2 balik... kurang2 mahu rm100-rm200 je utk byr fee kad2 ni setiap tahun..tak masuk fee utk kadkredit lagi.. huhu.



.....pendek kata semua kedai/servis mesti ada sistem kad ni....kenapa ye?..sbb tu salah satu cara dia recognize and reward regular customer dia..kumpul2 point then redeem lah barang2 mcm jug ke, buku ke, kipas ke, voucher ke, pensil sebatang ke, majalah ke... bla bla bla..normally barang2 dah difixedkan utk diredeem. betul tak?  



kelebihan jadi member Shaklee....dah 3 bulan Alin mempromo BUDGET PACK SHAKLEE... kebiasaan mereka yg mengambil Budget Pack pasti ambil FullPack menggunakan ID Alin (infinity thanks untuk anda semua)... So skarang alin nak berkongsi kelebihan jadi member so that kita semua dapat share sesama kelebihan shaklee... ada ID sendiri... bukan tak boleh guna id Alin lagi, boleh je !! ID Alin (846141) cuma kalo guna ID Alin, Alinlah yg collect point.. alinlah yg dapat cash back dari SHAKLEE... (org yg beli Budget Pack, tak dpt ape2 point dari Shaklee ye... sbb SHAKLEE takde budget pack.. ni Alin nak share soalan2 dari mereka ttg keahlian / membership SHAKLEE. So sesiapa yang berminat bleh SMS or email Alin.




BERAPA MEMBERSHIP FEE?
...registration fee cuma rm65 (comes with kit,product catalog,etc) Kalau nak jadi member free..beli barang2 lebih dari 200UV then boleh register as free... 


SETAHUN SEKALI KE KENE BAYAR FEE NI?
tak perlu bayar setiap tahun.. kene byr rm20 setiap 2thn utk magazine


POINT SHAKLEE TU BOLEH REDEEM DAPAT APA?
takde redeem barang2...tapi diberi cash back…. after kumpul certain2 point UV that month… dia akan calculate dan kasi reward dlm bentuk cash (RM)


SHAKLEE ADA VITAMIN JE KE?
Shaklee bukan ada vitamin2 je, tapi ada skin care, makeup, air purifier, bestwater filter, laundry concentrate, dish concentrate, perfume, set diet...(memang by produk  and bestttttt....cuma belum habis share kat blog je....hehe)


APA LAGI KELEBIHAN?
dapat purchase barang2 shaklee 15% lagi murah (all this while..org tu member or tak member, mmg Alin kasi harga member je pun)..tapi kalau ade ID sediri kan senang..bleh share dgn famili, kawan2....


KENE MAINTAIN POINT BERAPA SETIAP BULAN NI
kalau anda sekadar consume utk diri sendiri dan famili..takpayah nak runsing2 maintain2 point..melainkan anda mmg berazam nak buat bisnes..haa..tu lain cerita.. if not..makan je lah.


ALA..BUATPE JADI MEMBER...SAYA TAKNAK BERNIAGA. SAYA NAK MAKAN JE....
lagi satu... kalo rasa nak consume je, taknak buat bisnes..pun takpe..consume jerla...takda sape pakse buat bisnes..hehehe..tp mcm Alin ckp tadi bila ada ID sendiri, boleh gune utk sendiri dan famili..kumpul point dapat cash back dari SHAKLEE.....let say..kite beli2 barang ..kita beli, kwn2 kita beli, family kita beli…alih2 point kita ada 600UV....then next month automatik Shaklee kasik balik tak kurang dalam rm200..(lebih kuranglaa..ada formulanya)... okayla kan..sapa nak kasi? bukan kita pulun cari org.. cume share dgn kawan2..dapat cash back tu..suke hatilah nak beli apa pun…or at least cover budget beli supplemen takdela usik duit gaji..hihi


KALAU TAK BELI APE2 BULAN TU..MATI TAK KEAHLIAN SAYA?
..tak mati pun..tak wajib pun beli ape2 setiap bulan...

basically itulah sedikit sebanyak kelebihan jadi member.... Alin tak pernah paksa customer2 jadi member, sebab niat Alin untuk sharing kebaikan supplement Shaklee nih terutama dalam mempermudahkan perjalanan penyusuan susu ibu. Cuma info nih Alin share sebab ada yang bertanya... so Kita share sesama la kan... nak atau taknak... anda tetap customer kesayangan Alin.... Gizillion thanks...


jadi kesimpulannya..kalau anda dah memang consume Full Pack, tak rugi jadi ahli pun... Alin sentiasa doakan semoga perjalanan hidup anda sekeluarga terutama dalam penyusuan susu ibu dipermudahkan dan anda semua diberikan kesihatan yang terbaik. Amin!! 

Post a Comment

juliana said... February 12, 2012 at 10:17 AM

salam,sy ju from kuching...nak tanya kalau sy beli full set bf n lecithin,Performance drink bape yer?saya dah try mkn trial bf set...bagus coz susu banyak dan pekat sgt...n nak jadi ahli dr Kuching ni leh ke?tqvm..:-)

Momma Mia said... February 12, 2012 at 11:24 AM

@juliana wsalam Juliana - nnti sms alin 0192682709 / email azlin.mohdatan@gmail.com yer utk details. boleh tahu ju dah berapa lama menyusu??

walau dimana anda berada boleh jer jadi ahli shaklee... membership seumur hidup, just byr rm20 je setiap tahun utk majalah shaklee today..

juliana said... February 22, 2012 at 10:47 AM

Salam,sori ye lmbt jwb,saya dah 3 bln menyusu,n dah cuba trial pack shaklee,mmg susu bnyk n pekat,bb cepat kenyang,kalau jadi ahli brape ye?n brape harga mmbr utk full bf set plus lecithin.tqvm

Momma Mia said... February 24, 2012 at 10:21 AM

@juliana Ju jadi ahli rm65 + postage memberkit rm10=rm75... harga fullpack set bf tu semua ada 15% tuk member price. detail email/sms alin yer 0192682709

 
Top