12
EBM sepanjang 2nd trip di Korea. Kali ni waktu untuk mengepam sangat ler terhad compare dengan masa 1st trip. Most of the time berada di office client, meeting and tempat untuk buat projek juga sangat limited. Bayangkan seawal 8am kami sudah bertolak kluar hotel and selewat 7pm baru pulang ke hotel.

Tengah hari kami decide duduk di meeting room sebab if kluar tak akan sempat untuk solat zohor dan Asar. So time tu je yg ada untuk buat projek di meeting room. Selebihnya pumping di hotel. 

Penggunaan botol 8oz sangat membantu... so let down masa mengepam konsisten sebab tak perlu tukar-tukar botol bila penuh. Thanks to Damia sebab bagi pinjam botol kat momma... Jom layan EBM momma!!

 EBM during flight 
LCCT, Malaysia to Incheon, Korea - 10oz

 EBM selepas tiba di Do Do Hotel, Gimpo Korea - 12oz

 EBM selepas tiba di Hyundai Hotel, Ulsan Korea
Mengepam sambil mengusha gamba anak-anak - 13oz

 EBM di Hyundai Hotel, Ulsan Korea
Mengepam sambil mengusha gamba anak-anak - 15.5oz 

  EBM di Hyundai Heavy Industry (HHI) meeting room, Ulsan Korea
17oz 

 EBM di Hyundai Hotel, Ulsan Korea
Mengepam sambil buat kerja- 8.5oz 
nampak sangat emo tak stabil kan bila mengepam sambil buat kerja..

  EBM di Hyundai Hotel, Ulsan Korea
Mengepam di waktu pagi - 8.5oz 
Tak cukup tidur... ni la kesannya

  EBM di Hyundai Hotel, Ulsan Korea
Mengepam sebelum buat kerja - 15oz 

 EBM di Hyundai Hotel, Ulsan Korea
Mengepam diwaktu pagi before gie meeting - 10oz 

   EBM di Hyundai Heavy Industry (HHI) meeting room, Ulsan Korea
6oz 

EBM di Masjid Iteawan, Korea
8oz walaupun single pumping
sangat lalai sebab 1 of the diagfram tak dijumpai. 
Mungkin tertinggal di Hyundai Hotel 
masa lepas pump waktu pagi :(

Alhamdulillah total EBM terkumpul 
123.5oz (as per gambo) + 8oz (pg b4 check-out) + 8 oz (pulang ke malaysia)
139.5oz
Thank you Allah!!!
to me dah banyak tu... bayangkan kalo tak simpan dan bawa pulang, 
kan membazir??!! 
So untuk ibu-ibu yang bakal travel tak kisah la dalam negeri mahupun luar negara, teruskan breastfeed anywhere... anytime... 
Semoga perjalanan anda juga dipermudahkan
 

Post a Comment

EiJa ZaQuaN said... January 18, 2011 at 8:23 AM

wow 139.5oz..mmg sgt byk pun..smbil wat keje smbil mengepam..

mmg kuat semangat..

nursalwa said... January 18, 2011 at 8:24 AM

tahniah momma mia.. dpt lagi kumpul ebm dari korea kan...

ajumohit said... January 18, 2011 at 8:58 AM

ya allah bestnya rezki mia dpt susu byknya...moga aju pon dpt hasil yg sama aminn...tp mcm susah jek hehehhe

CikPuanMiera said... January 18, 2011 at 10:02 AM

perghhhhhh!
bestnye kak :(

ღnFashyaღ said... January 18, 2011 at 10:20 AM

banyaknya kak alin...syukur sangat dapat hasil melimpa ruah camtu..

tapi kak, saya sedih betul dengan sesetengah orang yang tak boleh nak terima ape yang kita buat untuk anak, nak educate orang tentang kelebihan breastfeeding dikatenya kita show off. Sedih betul.

εïз mummyHaza εïз said... January 18, 2011 at 10:43 AM

Wahhh tahniah... best nye... Berminat la dengan Cinch Shake tu...

Azrina said... January 18, 2011 at 2:11 PM

Tahniah alin...wah teringin nak pregnant semula hu hu

[-suziey-] said... January 18, 2011 at 2:59 PM

wowwww byk tu stok..rezeki :)

yantz-yeem said... January 18, 2011 at 4:11 PM

alhamdulillah rezeki tuk ira....huhuhu sedih skg susu dah x byk...mb kesan preggy+x sihat kot...

kayyana said... January 18, 2011 at 5:35 PM

bestnye susu byk sgt.. akak ada makan supplement tak??? shaklee ker?

AQisH said... January 19, 2011 at 10:38 AM

ya Allah..byknyerrrr susu alin niii..kagum giler x terkata ni haha..

f a i z a h 's said... January 20, 2011 at 2:07 AM

Subhanallah...maha suci allah tuhan yg menjadikan...tahniah! :)

 
Top