5

 




Saya tertarik apabila membaca blog along dan ceritanya mengenai mari mencuci, basic H. So sebenarnya ada gelaran untuk basic H ni bagi yang dah lama mengenalinya, basic H di gelar 1001 uses liquid. Saya nak tambah sedikit, kegunaan lainnya ialah meringankan kesakitan especially kesan melecur, mencuci kudis or gatal-gatal pada badan, dan kesan yang paling menakjubkan adalah pada sayur yang layu.

  
 Ini adalah sayur layu yang saya keluarkan dari peti ais petang tadi. 
Saya titiskan beberapa titis basic H ke dalam mangkuk dan dicampurkan dengan separuh mangkuk air paip serta dibiarkan selama 15-20 minit


Selepas itu, hasilnya sayur mula segar ......
 Kelihatan kotoran hasil dari semburan pestisid ke atas sayur-sayuran
 Kotoran ini yang tersembunyi dari mata kasar kita dan sukar untuk ditemui sekiranya sayur dicuci dengan air paip sahaja.

Kawan-kawan, tu baru satu.. Basic H ni ada macam-macam kegunaan tau. Contohnya, kalau kawan-kawan ada anak yang eczema tu, boleh masukkan beberapa titis Basic H dalam air mandian anak tu, di samping kawan-kawan sendiri mengamalkan makan alfalfa (bagi yang masih BF). Antara lain lagi : -
  1. Sebagai larutan untuk jerlum kepala/badan anak/bapak yang demam.
  2. Untuk memandikan anak2 bagi mengelakkan serangan nyamuk.
  3. Mencuci kudis dan melecur pada kulit.
  4. Ubat untuk ulser dalam mulut.
  5. Merendam segala jenis botol susu baby, pam susu dan sebagainya.
  6. Mencuci barang-barang di dapur.
  7. Mencuci lantai.
  8. Segala hal2 yang berkaitan dengan pencucian lah.
  9. Dan lain2.

Basic H ni non-toxic. Totally safe. Tiada pewangi. Tiada bahan kimia. Kadar Ph yang seimbang. Natural. Biodegradable. Jimat serta mudah digunakan. Sangat recommended kepada kawan-kawan yang mengamalkan green living. 
*** note  : Basic H selamat kerana ia diperbuat daripada sisa-sisa bahan yang digunakan untuk membuat vitamins.




SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM
credit to Kak N, Cery, Along & Hadhah


Berminat? 
Call.SMS :: 019-2682709
Email: azlin.mohdatan@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Post a Comment

Sidratul Muntaha said... January 4, 2011 at 1:42 PM

alin
aku ade jer mkn alfafa shakelee tu
tpi mgm ekzema si ara tu thp durjana le kot..
basic h ni nak cari mana?!
boleh la buat mandi si ara sebab dia suek berendam..
tpi itulah..
klu panas.
mesti naik ekzema dia..
sedih aku!

Momma Mia said... January 4, 2011 at 2:21 PM

Ayu, kalo berminat alin ada stok. Ari ni anta insyaAllah esok sampai.

Azrina said... January 4, 2011 at 3:01 PM

Nak pinjam nak pinjam info

Zaidah said... January 4, 2011 at 4:08 PM

sayur tu macam baru petik...segar....rasa mcm nak order ajer....nak pujuk hubby...untuk beli...hehehe...

nuratikahseman said... January 5, 2011 at 4:13 PM

ALIN. WAH HEBAT NYER H LIQUID NIH...

 
Top