9
Last Weekend kami sekeluarga ke Penang bagi mengangkut saki baki barang-barang hubby... So sesambil tuh bawa anak-anak beryofe-yofe. Ini adalah trip ke-2 Damia ke Penang. Yang pertama semasa Damia berumur 1 tahun 3 Bulan. Cerita penuh boleh terjah SINI dan SINI Untuk Dzakirah mestilah yang pertama kali. So Dzakirah menjejak kaki ke Penang semasa berumur 1 tahun... Perancangan nak ke bukit Bendera masih tak kesampaian sebab masih under maintenance... So ada peluang datang lagi ke Penang, yeayyy.... InsyaAllah....

So mari tengok apa yang anak-anak buat di sana... layanzzzz...

 Kami naik kanggaroo

 lil Dzakirah fly

 Fly lagi naik helikopter pula
Tengok ler si kakak Damia posing dengan spec baru... kalah momma

 Pastu naik kereta kuda pula....
yeeehaaaa

Dah penat lil Dzakirah minum dulu ...
sambil momma & kak Mia posing depan kedai Apple

Tu kami di Gurney Mall... Since ke bukit Bendera tak jadi so terpaksa cari aktiviti lain... Jalan pulak asyik jam + hujan pagi tuh... so harus cari tempat indoor.... Lepas puas jalan-jalan, perut pun dah kenyang so time jalan-jalan kat luar pulak sebab hari dah tak hujan... kita ke pantai pula... Batu Feringggi.

  Damia main pasir dengan abah

 Dzakirah pun tak ketinggalan main pasir juga tau!!..

 Kami biarkan anak-anak dengan gaya kreatif mereka bermain pasir... 
Mereka sangat ler enjoy

 Tengok la kyusuk mek ni main pasir...
lalala... lalala.. ira's world

 Tapi harus diperhatikan jangan sampai pasir pun nak masuk ke mulut
anak momma ni!! babap tangan tuh...

Sebut betul-betu... Saya M.I.A...

 Dah boring main pasir... anak-anak beralih arah
tengok ler kemana hala tuju mereka tuh...
Si kecik Dzakirah siap berjalan cara punggung ke atas... nak ke laut

 Si kakak yang cuak bila ombak datang melanda
Si adik tetap cool and enjoy 

 Si Dzakirah memangil-mangil ombak bila nak datang lagi...
hehehe... geram la dengan anak momma ni

 Siap tak nak bangun tuh..
She enjoy the beach very very much
Lain kali kita datang lagi yer sayang... 

haa, seronok.... tu cerita hari pertama. Hari ke-2 pun seronok juga... next entry laa yer
cau cin cau!!!

Post a Comment

umi said... April 20, 2011 at 11:15 AM

emm asyik...mesti suka anak2 main pasir kan?

~ As ~ said... April 20, 2011 at 11:40 AM

aku suka tgk si kerenteng tu..sama mcm Azam...

nursalwa said... April 20, 2011 at 12:12 PM

aishhhh geram btul tgk rambut damia yg kerinting tue.. da ar rambut kerinting2 pipi pun tembam.. masuk jek gandingan tue... geram rasa nak cubit2 jek.. hehehe

zaidah said... April 20, 2011 at 1:29 PM

teruja betul dua beradik tu main pasir....comel

Mama Ida said... April 20, 2011 at 1:57 PM

bestnyer main pasir... comel puteri2 ni..jeles... saya 2,2 hero...

ajumohit said... April 20, 2011 at 2:45 PM

hmmm kanak2 mmg begitu, air dan pasir mmg tak boleh dipisahkan hehehhe

Amiizaa2001 said... April 20, 2011 at 3:26 PM

seronoknya dua beradik tu....makin tembam kakak, auntie geram nak kiss:)

Bionic women said... April 20, 2011 at 5:09 PM

wah seronok jer tgk anak2 enjoykan?
cantik spek mia..hehe

[senandunghatiku] said... April 20, 2011 at 6:50 PM

bestnya dpt ke laut..saya agak fobia nk bawa anak sejak kebelakangan ni..rasanya bermula dr Tsunami di Acheh dulu..lama dah kan? bila la rasa tu nk hilang ya...

 
Top