0
Rasanya sudah 4 bulan Damia join Genius Baby on Board Playgroup... Masa class pertama dulu biasa la malu2... skarang ni ikut mood dia... Sesuka nak jumping, dia jumping... sesuka nak baring, dia baring... sesuka nak minum susu, dia akan cakap nak susu... masuk class ke-3 dah tak malu-malu dah skarang ni. Hari-hari kata sok kita g jumping jer ek... 

Alhamdulillah... perkembangan Damia skarang semakin aktif. Kira sejak masuk usia 3 tahun ni memang macam-macam pe'el dak bam-bam ni...
Bila pagi2 - bangun jer akan cari Adik. siap speaking adik, where are you?? tak pun cari nenek... Speaking you anak momma skarang...
Pandai merayu bila nak sesuatu... siap cakap "pleasssssee momma boleh laaaa. okey ek".. Siapa la ajar la.1st time dengar rasa nak guling2 momma tau!!
Semakin banyak berkata-kata & bersoal jawap...  saat yg momma tunggukan... utk menguji tahap kesabaran diri, huhu... priceless!!
Kaki jalan... Bila cakap nak balik rumah, "alaaa Mia takmo balik mommma..." bila duduk rumah, akan ajak supaya kuar gie jalan... "momma jom la jalan"
Bila penat berjalan akan duduk mengcangkung & mintak abah mia dokung... pandai cendekel dah...
Pandai meminta dah, tengok orang naik basikal, mintak "momma, abah mia nak bacikal"... bila cakap mintak duit, dia cakap " nanti mia amik duit momma yer.." pening jap...
paling tak tahan dah pandai main komputer, siap buat cam harta sendiri laptop apple momma... sabar jer laa!!
Suka buat art... bangun tidur jer nak Art... paling suka main water color... kalo tak layan, siap Plssssss maaaa, boleh yer... sian kalo tak bagi, tapi kalo dah mintak pagi-pagi cane momma nak gie kerja :( Ni yang buat momma nak duduk rumah jer!!! doakan yer kawan2...
banyak lagi... nnti tunjuk dgn gambo lagi best...
Alkisah, sabtu lepas sambutan hari raya di GBOB... mula-mula kelas cam biasa. Baca doa surah alfatihah >> main games jalan bawa bola ping pong >> main musical pillow >> main teacher mintak barang & beri >> Art Class >> ABC jumping jer >> Bubble session >> parachute play seasion >> Big bubble >> I luv U song >> Coocoo Train >> hiphip hurray time!!!


 Tengok la aksi berposing anak dara tuh...
adik pun unofficially join.. insyaAllah soon akan join kakak yer teacher... 
momma tak cukup kaki tangan nk handle kalo dua2 skali.. 
tapi sian adik.. InsyaAllah soon yer sayang. sabar yer !!

After that saat yang ditunggu2... iaitu makan time!!! Layan gambar yer!!!


Thank you teacher, 
kalo boleh mia nak hari-hari gie kelas teacher...

sesiapa berminat boleh terjah ke website GBOB atau hubungi watie (016-2033340)

Post a Comment

 
Top