14
Salam keceriaan salam motivasi...

Hari ni dah Jumaat dah... pun dah dipenghujung bulan... so reminder untuk diri sendiri haruslah bersedia untuk house keeping dan kira stok EBM lil Dzakirah. Skarang ni kena always check & balance... Berapa jua total EBM yang diperolehi haruslah disyukuri... Apa yang penting...muhasabah diri. Kalo rasa-rasa stok keluar ngan masuk tak balance maka haruslah di-perbetulkan MINDSET + TARGET + USAHA.

Gerak gempur ni masa awal bulan before cuti CNY hari tuh...Alhamdulillah anak-anak sangat ringan tangan membantu... esp tuan punyer susu. Seperti biasa, operasi diketuai oleh abah Mia & Ira... momma cuma tukang kira & susun ebm jer ... so berapa jumlah yang ada akan bagi trigger alarm kat momma so that lebih keinsafan untuk buat yang lebih baik lagi.. orang kata... dari perbuatan turun ke hati... ahaksss... 

For those stok dia kais pagi makan pagi jadikan entry ni untuk boosterkan semangat anda untuk renew ur MINDSET + Set TARGET + USAHA (pump..pump..pump..) + DOA = Jangan GIVE-UP!! InsyaAllah Kejayaan pasti milik anda. Semoga setiap usaha anda dalam memartabatkan penyusuan susu ibu dipermudahkan dan diberkati Allah. Amin.

 MasyaAllah... nak mula dari maner nih??!

 Start kat sini la.. mudah sket... sejuknyaaa susu ni

 Jom kira 1, 2, 3... 
bersungguh-sungguh anak momma nih...

 Dah kira kita susun pulak...

 Tetiba terasa penat la momma...
kita minum dulu!!
ngape tak boleh nih???!!!
inshhh anak momma nih sume nak masuk mulot..

 Alhamdulillah... selesai sudah kira dan susun susu-susu ni...
Haruslah posing dulu...
Selepas kira & susun sangat ler insaf... 
tu tak termasuk susu yang terpaksa dilepaskan seperti dalam entry ni.

 Jom angkat dan simpan... nanti cair
cam kuat jer anak momma ni...
Sayang Dzakirah...

 Alhamdulillah dah selamat disimpan

Ni info buat anda yang mencari-cari chest freezer
Momma beli dulu di Onking Puchong...
Pelaburan masa panjang... InsyaAllah

Post a Comment

lydzar said... February 25, 2011 at 4:22 PM

tak penah abes kagum ngn awk nih.. :D

Sima said... February 25, 2011 at 4:44 PM

amin. :D
terima kasih... semangat spt kene pam pam pam!! hehe...

MaR said... February 25, 2011 at 5:04 PM

BANYAK NYER...JELES SAYE TGK....

MamaSSF said... February 25, 2011 at 5:19 PM

Bestnya...penuh 6storage... nak bandingkan ngan shamny... jauh berganda2... agaknya 1/10 ur storage... but i still syukur...cz fathi masih ade lagi stok n tak rase FM lagi... tgk stok alin buat sham berkobar2 nak pump...

nba-Nur said... February 25, 2011 at 8:10 PM

Salam.. Sangat kagum dengan kesungguhan dan kegigihan akak buat stok EBM.

Ibu Ilyanie(s) said... February 26, 2011 at 7:51 AM

thanks momma sbb kuarkan n3 ni, sgt2 perlukan sst yg leh boost up semangat nk pumping..chaiyok! chaiyok! pd diri sendiri.. hehehe

Em's Family said... February 26, 2011 at 9:46 AM

bape kali dah i kagum dengan you.. :) semoga jadi semangat untuk ibu ibu yang lain

Mrs MC said... February 26, 2011 at 11:26 AM

salam, mommy juga turut kagum..lebih semangat nak teruskan bf...semoga dipermudahkan Allah..amin.

Pensil Magik said... February 26, 2011 at 8:26 PM

wahh.. sgt kagum.. ni memberi saya lebih semanagt utk terus mengepam utk anak yg ada di NICU.. brapa ek harga chest freezer tu ?

Ummi Salsabila said... February 28, 2011 at 5:08 PM

byknya susu dzakirah! murah rezeki..

Momma Mia said... March 1, 2011 at 9:46 AM

@ to all - Many thanks semua... semoga kalian juga punye semangat yg tebih baik dr Alin utk teruskan penyusuan susu ibu. Jom kita sharing & caring!!

ibuhebat said... April 29, 2011 at 4:51 PM

waahhh.. meriahnya susu momma mia... kalo susu kita tak cukup utk baby... nak amik momma mia jd ibu susuan boleh ? heheh

Zabidi's Family said... September 11, 2012 at 2:52 PM

nak tumpang tnye brape ye harga freezer tuh

Momma Mia said... September 11, 2012 at 4:23 PM

@ Zabidi family - harga ek... alamak ingat2 lupa ler mkin dlm 700-1200++
nnti alin tanya hubby semula...

 
Top