13
As Salam mommies...

Semalam Damia demam teruk, cranky & tak mo dengan nenek. Paling terkejut jari jemari Damia lebam kebiruan... Ya Allah sungguh takut momma. So we decided gie DEMC dengan segera.
Budak yang Demam...
Dalam demam pun masih aktif nak bermain tuh...

 Dzakirah pun g skali amik injection tuk 6 bulan

Doktor Roliza pun tak suka bila Damia sakit sebab Damia ni budak comeyl yang sangat ler susah nak makan ubat... Doktor suh pilih nak bagi injection antibiotik ke makan ubat.  Sian woo bila kene cucuk. Tak sanggup momma tengok lebam kat paha gebus Damia bila lepas kene inject. Sesi peperangan momma & nenek bersama Damia tuk mkn ubat bermula. Tapi peperangan selalu dimenangi Damia. Geramnya. Saat nih pun Demam Damia tak kebah lagi. Termometer momma Damia sorokkan semalam sebab bila amik temperature mesti akan kene masuk ubat bontot... ye la temperature 39.9 DegC. Tinggi tuh mesti la kena kan. Sampai skrang momma tak jumpa & kalo tanya dia buat dek jer.


Walaupun dalam demam tuh, terserlah sifat penyayang Damia dengan lil Dzakirah tau. Lepas dah main dengan adik, Damia lesu semula dan tertido. Temperature semakin panas. Tetiba damia batuk-batuk dan terjaga dari tido. Tak lama lepas tu Damia muntah. Ya Allah, risau sangat. 
 Ya Allah Engkau sembuhkan lah demam Damia dengan segera dan Engkau permudahkan lah Damia makan ubat supaya cepat sembuh. Amin!!
Tolong doakan Damia cepat sembuh yer kengkawan!!

Post a Comment

rose --{@ ibuRafiq @}-- said... October 15, 2010 at 8:27 AM

kesiannya..
dia muntah tu maybe kesan ubat kot tu..

harap cepat sembuh ya..amin

Momma Mia said... October 15, 2010 at 8:40 AM

@ Rose - pagi ni naik galgater la plak.. bengkak2 badan Damia. ke sbb tak sesuai dgn ubat antibiotic tuh.. sape ada pengalaman. advice sket.

cik puan akish said... October 15, 2010 at 9:12 AM

tgi tgu temp dia....makan obat yek damia...nnti cpt baik..:)

fizanur said... October 15, 2010 at 9:18 AM

mungkin antibiotic tu tak sesuai. stopla. bitau doktor. nanti dia kasi jenis lain plak.muntah tu bagus sebenarnya. kalau ada kahak, dia keluar sekali. muntah sebab dah ada jangkitan kuman kat perut. takpe keep on monitor. damia suka minum air masak tak. kalau selera makannya oke, cepatla baik.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... October 15, 2010 at 9:20 AM

ala siannya damia...moga cepat sembuh k...caring betul dengan adeqnya...damia sayang adeq ek

[-suziey-] said... October 15, 2010 at 9:32 AM

kesian damia..get well soon ye damia..

dh besar dh nmpk dzakirah:)

Momma Mia said... October 15, 2010 at 11:54 AM

@ Cik pn Aqish - alahai cik puan teramat ler geram ngan damia nih bab makan ubat. mati akal kita dibuatnya.

Momma Mia said... October 15, 2010 at 11:55 AM

@ fizanur - ic. ni tgh monitor kalo masih teruk nk kene g jmpa semula doktor ari nih. Skrang susu kurang, tapi ada gak dia mintak minum air instead of susu. thanks dear!

Momma Mia said... October 15, 2010 at 11:56 AM

@ Anje - Thanks anje. sakit sakit pun ada ati nk main dgn adik tuh. bila tak larat tau plak dia stop layan adiknya.

Momma Mia said... October 15, 2010 at 11:57 AM

@ suziey - Thanks dear suziey. Kejap jer kan Dzakirah membesar. dah 6 bulan dah...

Cery said... October 15, 2010 at 12:19 PM

take care momma mia... takpe anak2 sesekali kene demamm..sbb kalo tak demam langsung..tipula kan... demam tu tanda badan depa bina antibodi... sbb tu cery kasi mealshake dan omega (kapsul minyak ikan ) ke faiz.. as protection utk bdn diorang....
tapi cery yakinn..damia strong girl kan...ape2 pun take care dear

puterihannan said... October 15, 2010 at 12:22 PM

sabar ye.. mmg musim sakit skrg nih... tp plg kesian kalu kena kat anak2.. wawa pun selesema n batuk... risau gak tuh sbb bln lepas baru jek kena...

Huda said... October 15, 2010 at 3:09 PM

amin, mudah2 an lekas sembuh damia :)my husna pun batuk2..

 
Top