7
Since lil Dzakirah dah masuk 6 bulan, momma akan start nak maraton guna stok EBM dalam freezer. Untuk bulan Oct 2010 ni, lil Dzakirah akan minum EBM May 2010. Sekarang selera minum lil Dzakirah tengah tinggi. Satu hari 4-5 botol x 5 oz. Lil Dzakirah belum fully solid food lagi.

Alhamdulillah, Stok Sept ada dalam 16 storage bag x 10oz = 160oz. Semoga susu untuk lil Dzakirah terus meriah & momma terus gigih untuk pumping stok EBM Dzakirah. Amin!! Jom layan gambar EBM Sept 2010 kami...

 Frozen EBM di freezer 2 pintu kat dapur...

 Frozen EBM dipindahkan ke dalam drawer chest freezer...

Post a Comment

Pa'a Wawa said... October 5, 2010 at 9:07 AM

byk dzakirah minum ye..iman minum skrg 20 oz..dulu mase die 3,4 bulan, ade lah dalam 28 oz..

bestnyer ade deep freezer ... jeles..beli kat ne ye standing @ vertical freezer with drawers ni?

Intan Azmira said... October 5, 2010 at 9:29 AM

salam dear..syok tgk susu banyak2 kan...

syura mmg start makan usia 8bulan 1mggu sbb dia xmo makan sblm tu..susu ibu saja 100%. knp??

ada mana2 chat room x?? facebook or Ym?

Momma Mia said... October 5, 2010 at 9:33 AM

@ umialya - Thanks dear.

@ Pa'a Wawa - Standing freezer to beli kan Ong King. Brand Elba. Investment jangka panjang nih... tu pasal kene gigih & kena make sure mindset always +ve

Happy Breastfeeding semua!!

puterihannan said... October 5, 2010 at 12:59 PM

momma mia.. sangat2 jelesh melihat stok EBM yang sangat ramai tuh... :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... October 5, 2010 at 2:39 PM

sukanya tgok stok susu tueeeeeeee
tak penah ad apeluang begitu walau anak 2

Momma Mia said... October 7, 2010 at 10:04 PM

@ Intan Azmira - Thanks for sharing Intan.

@ puterihanna - Semoga stok tu dapat menyuntik semangat BF tuk anak seterusnya yer.

@ Baby mama Amana & Arief - Alahmdulilah. me pun suka tengok utk motivasikan diri buat stok. Takpe dear anak ke -3 boleh cuba lagi.

 
Top