12
As salam semua!! Semoga hari nih lebih ceria untuk anda.

Ada sesiapa anak gal-gal dia fanatik Ben-10 tak?? Bagaimana uols layan kerenah anak korang yang fanatik Ben-10. My adorable Damia bangun tido jer akan cari TEN... lepas mandi nak TEN... lepas menyusu nak TEN... nak tido pun nak TEN... Boleh kata setiap masa nak TEN... Kalo tak layan CD TEN, Baju TEN dah mesti MAUUU... Hari-hari kene make sure basuh baju TEN pagi-pagi sebab tengahari atau petang mesti dia akan mintak & cari

Inilah TEN Damia

 Aksi solat Damia dengan baju TEN

Actually minat Damia dengan Ben-10 lahir dari abang sedara dia. Kat rumah kami abang Irfan & Amir la kawan dia. Since both boboy nih peminat BEN-10 sedikit sebanyak tempias gak kat Damia. Then Damia pulak perkenalan kan Ben-10 to abang Helmie lak... di kampung. Skarang abang Helmie berjangkit penyakit fanatik Ben-10 Damia.

  Aksi solat - sujud

   Aksi solat - duduk antara dua sujud
boleh gak dia buat aksi tangan TEN

Since all the time nak TEN momma terpaksa layan minat anak dara momma ni. If not pening nenek dibuatnya bila momma gie kerja. Jom layan koleksi baju Ben-10 Damia. Atuk kata dengan Damia bila jalan-jalan tak leh pakai baju TEN sebab Damia gal-gal.  So sib baik momma jumpa baju Ben-10 untuk Gal-gal...Watak Gwen. So boleh ler Damia jalan-jalan ikut atuk... ahaksss!!!

Sib baik ada gak Ben-10 untuk Gal-gal

Geram tau tengaok anak-anak yg fanatik to cartoon character ni

Post a Comment

Cery said... October 19, 2010 at 8:25 AM

so cuteee... camni boleh geng dgn my boy gak la..minat ben10 gak

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said... October 19, 2010 at 10:06 AM

wah gegirl minat ben 10 ek selalu girl minat barbie kan...cute baju damia...adeqnya minat ape plak

Zaidah said... October 19, 2010 at 11:52 AM

nabil suka ben10, superman, spiderman dan man2 lagi..klu nabilah suka barbie....memang susah mama nak layan kerenah diorang yang sukacartoon nie...kekadang siap gaduh ngan ibu dia nak tengok tv...

wan nurul hezrina abd halim said... October 19, 2010 at 11:56 AM

so sweet.tgk damia mcm budak lakilah bkn gurl.hehe..tomei msa ngah solat

BIONIC WOMEN said... October 19, 2010 at 12:07 PM

Dhiya plak x abis2 ngan mimos..(mickey mouse)..tu 2,3 hari ni duk merengek nak beg galas mickey mouse, asalnya dia nampak dalam majalah..x abis2 mintak..baju tido pun mimos jer yg banyak. seb baik kalau nak kluar jengjalan dia nak baju kembang..hahaha

Yaati Nor said... October 19, 2010 at 5:10 PM

oh anakku tak tahu tgk kartun lagi.nasib badan..

MamaDamia a.k.a Haiza said... October 20, 2010 at 1:44 AM

hahaha comei betul Damia ni....my Damia plak fanatik upin ipin...tapi tak galakkan dia pakai baju upin-ipin tu...cuma ada belikan dia 2 pasang je baju upin-ipin tu...tu pun sebab patern gal-gal n kaler pink...hehehehe tapi dalam henpon wajib kena ada citer upin-ipin....senang nak bg dia layan :)

puterihannan said... October 20, 2010 at 12:40 PM

tu la dia pengaruh barat.. pandai racun fikiran kanak2 ngan kartun2 gituh... nk wat camne??? tp better than minat ultraman, huhu.. tidak! tidak! btw, chumelnya lil damia solat.... sama fesyen ngan wawa suka nk pakai kopiah ke songkok or topi... :D

Momma Mia said... October 20, 2010 at 10:49 PM

@ cery - huhu faiz pun minat ek... boleh geng tuh

Momma Mia said... October 20, 2010 at 10:50 PM

@ Anje - tu la pasal. nak larang pun tak bleh..layanz jer laa. adiknya sume minat, tak memilih lagi

Momma Mia said... October 20, 2010 at 10:52 PM

@ zaidah - pergh part gaduh tengok tv tu tak tahan kan. me tak pernah lagi cuma damia selalu dgn atuknya.. cian atuk slalu kena beralah

kakyong said... October 20, 2010 at 11:15 PM

mujur la anak2 kakyong tak gila ben10.. sbb dok sogok dgn DVD magik english & alifbata.. tak merasa nak tengok ben10... hehehe..

 
Top