14
The reason kamis suka duduk rumah ada tanah sebab kami boleh guling-guling atas rumput. hik hik... Satu lagi reason sebab boleh bercucuk tanam... Sedap mata memandang kalo ada benda berwarna hijau depan rumah tau. Kawasan nya tak besar tapi macam-macam ada. So marilah kita berkempen untuk bercucuk tanam... Alhamdulillah, sudah beberapa kali kami menikmati hasilnya esp ulam raja tuh. 

 Damia dengan pokok sayur kobis
Kat tepi telinga Mia tuh nampak tak terung kecik...

  Damia dengan pokok daun kari - pokok wajib ada

 Inilah ulam raja kami

Daun Pandan - pokok wajib ada juga

 pokok cili padi 

 Pokok Bendi

 Pucuk Manis

 Daun limau purut

 Pokok limau kasturi

Post a Comment

kayzie said... October 18, 2010 at 10:18 AM

wahh bestnye..kami pun tgh berusaha menambah kehijauan di rumah..pasni nak tanam kubis jugak la..heee..

Huda said... October 18, 2010 at 10:18 AM

betul2 pokok kari n pandan wajib tanam, senang nak masak memasak :)

qasehadam @ nurul said... October 18, 2010 at 10:36 AM

Hurm..kalo la dpt bercucuk tanam gak..padahal sgt suke tp nk wat cmne umah duk atas langit haha

Syahida said... October 18, 2010 at 10:37 AM

wahhh..meriahnya kebun momma. dalam pasu pun menjadi semuanya...eh eh..cik kak damia pun fan ben10 ye? :)

Yaati Nor said... October 18, 2010 at 10:54 AM

suka2 tanam2 nie..tp la nie masuk nov nie 1 thn dah dok umah teras 8 tingkat saya dok tingkat 2..sampai la tak hidup membiak pokok lidah jin kat tepi umah..pokok kaktus pun mati..mcmn yek..dalam pasir saya ada semut lor..

nurulazham said... October 18, 2010 at 11:03 AM

ini namanya kebun moden, momma..
sume pakat tanam dalam pasu..comel2 sumenyee!!

wan nurul hezrina abd halim said... October 18, 2010 at 11:12 AM

yang segar bugar kebuntuh sbb ada hang kebun yang kecik molek dok jaga tuh.hehe

mummy dok kat kuarters kerajaan tkt 11,nak tanam sayur x dopek loh..tanam limau kasturipun mati.
hehe.tanam ulam plaklah

Fieza79 said... October 18, 2010 at 11:33 AM

sejuk mata tgk pokok ijau...tmbh2 plak pokok yg bleh guna buat masakan...

mariaariffbaby.com said... October 18, 2010 at 12:38 PM

wah..rajinnya!!
really gebu dear..

kata org tua2..tangan u sejuk..pegang tumbuhan..menjadi..
(betul ke wordings i ni :P)

Ummi Ummair said... October 18, 2010 at 1:17 PM

wahh..bestlah rmh momma mia..mcm2 ada..senangkn xyah beli kt kedai..sekali petik sepuluh dapat! hehe..

BIONIC WOMEN said... October 18, 2010 at 3:46 PM

momma eily pun ada entry kebun-kebunan few days ago..tapi kebun-kebunan eily tidak subur seperti momma..hehhe

Ummi Salsabila said... October 18, 2010 at 9:04 PM

byknya pokoks akak! mcm2 ada.best, nak msk sng petik je kat luar kan..:)

kagumlah.bz2 akak sempat jugak gardening.

kakyong said... October 20, 2010 at 11:16 PM

bestnya momma mia..
pokok cili api kg dah kojol dikerjakan anak2...

 
Top