13
Gerak gempur misi EBM utk memotivasikan diri diteruskan lagi... Semoga hari ini lebih baik dari semalam... jom kita berusaha sambil berdoa, berzikir!!! Percayakan diri sendiri...insyaAllah susu yang anda hasilkan cukup untuk bayi anda. Tiada ubat ajaib pun yang boleh membantu susu anda menjadi banyak tanpa usaha lain... cipta demand dan supply ... susu akan meningkat insya Allah...

" Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit , turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar mudahkanlah, jika haram sucikanlah, Jika masih jauh dekatkanlah.  limpahkanlah kepada kami segala yang telah engkau limpahkan kepada hamba-hambamu yang soleh"

Doa untuk menambahkan susu:
Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan..

Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku
Amin...
  Maksud ayat : 
Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami berfirman: “Pukullah batu itu dengan tongkatmu”, (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah mengetahui tempat minumnya masing-masing. (Dan Kami berfirman): “Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi”.

Sambil baca ayat Al Baqarah; 60 tuh sambil letakkan tangan pada b dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn.

Selain itu ibu-ibu boleh juga mengamalkan....
  • Surah al-Hujurat  
  • al-Kauthar 
  • Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum 
  • Surah Yasin ayat 72-73 
  • Baca Selawat dan Bismillah sebelum menyusu dan mengepam

Post a Comment

EiJa ZaQuaN said... June 1, 2011 at 10:17 AM

good info..
eija nye susu badan x berapa byk la..
eija dh try pam..tp hasilnye adalah 1 auns jerk..sbb tu baby eija still kuning lg smpai hari ni..
tp alhamdullillah baby asik nak mengopek susu mama dia jerk w/pun mama dia rasa mcm x cukup..lagipun sebelah jerk..sebelah lagi puting x timbul..

etiey.com© said... June 1, 2011 at 11:22 AM

good info.. perkongsian pintar!

Ummu Sofea said... June 1, 2011 at 11:26 AM

assalamualaikum

info yang tidak ternilai dengan semahal-mahal barang.
mohon copy paste boleh tak?

Momma Mia said... June 1, 2011 at 12:07 PM

@ eija - laling, puting temgelam bukan halangan utk berjaya dlm Bf tau... alin dah reply kat ur shoutbox

@ etiey.com - sharing is caring kan... sesama kita gerak gempur!!!!

@ ummu sofea - W'salam dear...sila2 copy... jom kita beramal!!

PinkGremlin said... June 1, 2011 at 12:10 PM

MommaMia,

Thanks. Saya memang suka motivasi begini! :)

ally said... June 1, 2011 at 3:31 PM

kak, mohon kongsi maklumat ni ye..terima kasih..=)

mia Abdul Rahman said... July 4, 2011 at 10:30 PM

Nak minta copy infor pn yg sgt2 berguna ini..........semoga saya dipermudahkan utk menyusu anak ke-2 nanti, InsyAllah

Zuraida Rahim said... October 24, 2011 at 11:19 AM

Mohon copy dan ingin jadikan amalan sbb susu mmg merudum

SEMALU PUTIH said... January 3, 2012 at 1:36 PM

Salam.. mohon share ye..

Marzhani said... January 17, 2012 at 2:53 AM

salam ziarah...mohon copy..

sweetlavender86 said... June 7, 2012 at 11:54 AM

nak mintak copy jgak ye!thanx for the very good info for me

Mrs MC said... July 11, 2012 at 2:37 PM

Salam Momma,

Mohon izin copy untuk letak dlm blog ye. Utk persediaan penyusuan nanti....Thanks dear...

 
Top